Νέο bug στο Facebook μετατρέπει σε δημόσιες τις αναρτήσεις 14 εκατ. χρηστών!

0Απ’ ό,τι φαίνεται η κατάσταση με την Facebook δεν ηρεμεί ποτέ, καθώς η εταιρεία τα έκανε πάλι μαντάρα. Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα bug που προέκυψε εξαιτίας μιας καινούριας εφαρμογής που δοκιμάζει η εταιρεία. Το bug εμφανίστηκε στο διάστημα μεταξύ 18 και 22 Μαΐου και επηρέασε περίπου 14 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως!

Το συγκεκριμένο πρόβλημα άλλαξε τις ρυθμίσεις ασφαλείας των χρηστών, με αποτέλεσμα τη δημοσιοποίηση των αναρτήσεων τους. Κανονικά, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν σε ποιους θέλουν να εμφανίζονται οι αναρτήσεις τους και πολλοί είναι εκείνοι που επιθυμούν την ιδιωτικότητα των δημοσιεύσεών τους. Η εμφάνιση των προσωπικών δημοσιεύσεων σε τρίτους έχει εξοργίσει τους χρήστες, διότι σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσαν να βρεθούν εκτεθειμένα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις και emails.

Αν και διορθώθηκε το πρόβλημα στις 27 Μαΐου, οι επηρεασμένοι χρήστες, καθ’ όλη τη διάρκεια του θέματος, έλαβαν μια ειδοποίηση η οποία έλεγε “”, σε μια προσπάθεια της Facebook να διορθώσει το λάθος της.

Όπως ανέφερε ο Erin Egan, επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας της Facebook σε δήλωση,

[via
]


techgear
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.