Η τεχνολογία LiDAR μετατρέπεται στο απόλυτο εργαλείο για τους αρχαιολόγους, καθώς βρήκαν πόλη με μέγεθος όσο το Manhattan!

0Πριν από λίγες ημέρες μάθαμε για την ανακάλυψη μιας τεράστιας κρυμμένης πόλης των Μάγιας σε ζούγκλα της Γουατεμάλα με την βοήθεια της τεχνολογίας LiDAR και τώρα έχουμε ακόμα μία σημαντική ανακάλυψη με χρήση της ίδιας τεχνολογίας, αυτή τη φορά στο Μεξικό.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν πριν από μία δεκεατία ανασκαφές στα ερείπια μιας πόλης της αυτοκρατορίας των Purépecha στο Μεξικό με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά τώρα με την βοήθεια της τεχνολογίας LiDAR διαπίστωσαν ότι η πόλη Angamuco είναι σχεδόν διπλάσια σε μέγεθος απ’ ό,τι αρχικά πίστευαν. Η τεχνολογία LiDAR τους επέτρεψε να δουν κάτω από στα στρώματα λάβας που καλύπτουν το Angamuco και κατέγραψαν ότι εκτείνεται σε 26 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αντί για 13 που υπολόγιζαν αρχικά.

Πρόκειται για μια τεράστια πόλη για τα δεδομένα της εποχής που περιελάμβανε 1500 κτίρια ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, δηλαδή περίπου 40.000 κτίρια στο σύνολο σχεδόν όσο το σημερινό Manhattan. Ακόμη, η τεχνολογία LiDAR απέδειξε ότι είχε μια ασυνήθιστη ρυμοτομία με τις μεγάλες πυραμίδες και ανοικτές πλατείες στα άκρα της πόλης και όχι στο κέντρο της.

Ο λαός των Purépecha υπήρξε την ίδια χρονική περίοδο με τους Αζτέκους και παρά το γεγονός ότι δεν είναι τόσο “διάσημοι”, είχαν αναπτύξει έναν πολύ σημαντικό πολιτισμό στο δυτικό Μεξικό, πρωτεύουσα την πόλη Tzintzuntzan.

[via
]


techgear
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.