Texting: 78% των Ελλήνων χρησιμοποιεί το smartphone του για την ανταλλαγή μηνυμάτων

0[Δ.Τ.]

Είστε από εκείνους που στέλνουν μηνύματα μέχρι την ώρα που θα κοιμηθούν; Μήπως το πρώτο πράγμα που κάνετε το πρωί μόλις ξυπνάτε, είναι να κοιτάξετε το κινητό σας; Δεν είστε οι μόνοι. Η Huawei, δημιουργός του P smart, διενήργησε μια έρευνα σε συνεργασία με την IPSOS σε 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, αναλύοντας το 24ωρο του μέσου χρήστη smartphone.

Ίσως ελέγχετε τα εταιρικά σας emails. Μπορεί να στέλνετε μια γλυκιά καληνύχτα στο αγαπημένο σας πρόσωπο. Πιθανώς να σας αρέσει να ακούτε podcast πριν κοιμηθείτε. Το 74% των Ελλήνων διαβάζει τα emails του, πλοηγείται στα social media και στέλνει μηνύματα πριν πάει για ύπνο. Το 58% ελέγχει το smartphone του αμέσως μόλις ξυπνήσει. Πρόκειται για έναν εκ των βασικών λόγων που το 53% των ανθρώπων παίρνει το κινητό του στο κρεβάτι με τον 1 στους 10 μάλιστα να παραδέχεται πως τον παίρνει ο ύπνος με το smartphone στα χέρια.

Η Huawei εκπόνησε μία έρευνα με τίτλο «Smart(phone) Relationships» θέλοντας να αναλύσει τη σχέση του μέσου χρήστη με το τηλέφωνό του. Η έρευνα δείχνει ότι το 54% των Ελλήνων χρησιμοποιεί το smartphone του αρκετές φορές κατά τη διάρκεια μίας ώρας. Όσο για τους λόγους; Πέραν της ψυχαγωγίας, αναζητά πληροφορίες, αλληλεπιδρά στα social media, διαβάζει τα τελευταία νέα, συνδέεται σε υπηρεσίες e-banking και πλοηγείται στο ίντερνετ. Η έρευνα καταδεικνύει με πλήρη ακρίβεια το πόσο δεμένοι είμαστε με τις συσκευές μας.

Ο μέσος Έλληνας χρήστης χρησιμοποιεί το smartphone του για την ανταλλαγή μηνυμάτων σε ποσοστό 78% το 84% το θέλει για τη λήψη φωτογραφιών και το 79% για πρόσβαση στα social media. Το 44% των συμμετεχόντων στην έρευνα της Huawei παραδέχτηκε πως έχει το smartphone μαζί του για περισσότερες από 13 ώρες ημερησίως. Το 27% των ανθρώπων μάλιστα το χρησιμοποιεί ενεργά για 3-4 ώρες.

Όπως σημειώνει η κα Χρύσα Παπακυργιάκη, Ψυχολόγος/ Ψυχοθεραπεύτρια Εφήβων & Ενηλίκων, Ειδική παιδαγωγός Msc Εγκληματολογίας

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως ελέγχουμε τα smartphones μας παντού: στο σπίτι, τη δουλειά, τις μετακινήσεις μας. Αυτό που έχει ενδιαφέρον ωστόσο, είναι πως το 37% των Ελλήνων παίρνει το κινητό του στο μπάνιο, το 25% το έχει μαζί του ακόμα και όταν κάνει μπάνιο, το 41% δεν το αποχωρίζεται ούτε στην κουζίνα ενώ το 18% το χρησιμοποιεί στο παιδικό δωμάτιο.

Η έρευνα της Huawei καταδεικνύει πως σήμερα οι περισσότεροι αισθανόμαστε χαμένοι χωρίς το smartphone μας. Είμαστε εθισμένοι σε τέτοιο βαθμό μαζί του, που το ελέγχουμε αρκετές φορές την ώρα ενώ για κάποιους, η μέρα τους ξεκινάει και τελειώνει κοιτάζοντας το κινητό τους. Στην καθημερινότητά μας, χρησιμοποιούμε τα smartphones για να αποκτήσουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο, να διαβάσουμε τα emails μας, να πραγματοποιήσουμε κλήσεις και να στείλουμε μηνύματα. Αναμενόμενο λοιπόν αποτελεί το ποσοστό 97% που παίρνει το smartphone μαζί κάθε φορά που βγαίνει από το σπίτι. Επίσης, το ότι το 44% επιστρέφει για να το πάρει εφ’ όσον διαπιστώσει πως το έχει ξεχάσει, είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό. Το να παραμένει κανείς συνδεδεμένος άλλωστε, παίζει τεράστιο ρόλο στην καθημερινότητά μας, έτσι δεν είναι;

Η κα Χρύσα Παπακυργιάκη συμπλήρωσε:

Η έρευνα διεξήχθη από την IPSOS κατ’ εντολή της Huawei, τον Ιανουάριο του 2018 στις ακόλουθες αγορές: Αυστρία, Βουλγαρία, Δανία, Ελλάδα, Κροατία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία και Τσεχία.

Το P smart αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό στυλ και τεχνολογίας. Η πιο πρόσφατη συσκευή της Huawei, έρχεται εξοπλισμένη με το ολοκαίνουριο λειτουργικό σύστημα EMUI 8.0, φτιαγμένο ειδικά για οθόνη FullView. Με αποκλειστικό αλγόριθμο διόρθωσης ατελειών, έλεγχο μέσω χειρονομίας με μια απλή κίνηση του χεριού και άλλες λειτουργίες, το εκλεπτυσμένο αυτό smartphone είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα νεότερων σε ηλικία καταναλωτών.

Το Mate 10 lite είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός ισχύος και επιδόσεων. Διαθέτει από δύο κάμερες σε πρόσοψη και πίσω όψη που χαρίζουν υπέροχες λήψεις και selfies, δίνοντας έτσι στον χρήστη την ευκαιρία να γεμίσει τα προφίλ του στα social media με καταπληκτικές φωτογραφίες. Το λεπτεπίλεπτο design του αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την οθόνη FullView καθώς αυτή πλαισιώνεται από τις απαλές, κυρτές γωνίες του ενιαίου και κατασκευασμένου από υψηλής ποιότητας υλικά περιβλήματος.

 


techgear
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.