Ερευνητές του Stanford University υπόσχονται πρόβλεψη της ημερομηνίας θανάτου με ακρίβεια 90%

0Οι απόψεις διίστανται για το αν θα ήταν καλό για έναν άνθρωπο να γνωρίζει πότε θα πεθάνει, αλλά ανεξάρτητα με την γνώμη του καθενός, οι ερευνητές του Stanford αποφάσισαν να εκπαιδεύσουν έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης για να προσφέρει αυτήν την απάντηση με εκπληκτική ακρίβεια.

Ο στόχος τους είναι να παρέχουν ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα στους ασθενείς (και τους οικείους τους) που βρίσκονται σε τελικό στάδιο κάποιας σοβαρής νόσου, έτσι ώστε να επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητες τους και να ζήσουν τους τελευταίους μήνες/εβδομάδες/ημέρες όπως πραγματικά επιθυμούν.

Οι ανακριβείς προγνώσεις των γιατρών επιφέρουν ανεπιθύμητες συνέπειες, όπως για παράδειγμα οι ασθενείς να περνούν τις τελευταίες ημέρες τους σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, αντί να βρίσκονται στο σπίτι με την οικογένεια τους. Αφαιρώντας το ανθρώπινο στοιχείο από την εξίσωση — το οποίο μπορεί να πηγάζει από υπεραισιοδοξία και συναίσθημα — ο αλγόριθμος μας αναλύει τα δεδομένα του ασθενούς και πραγματοποιεί τους υπολογισμούς του βασισμένος στα γεγονότα. Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ πιο ακριβής πρόβλεψη της ημερομηνίας θανάτου που θα επιτρέψει στον ασθενή και την οικογένεια του να οργανωθούν καλύτερα.

Ο αλγόριθμος του Stanford έχει εκπαιδευτεί χρησιμοποιώντας τα δεδομένα από περισσότερες από 2 εκατομμύρια περιπτώσεις ασθενών. Η ανάλυση της κατάστασης του ασθενούς γίνεται βρίσκοντας συγκεκριμένα μοτίβα σε αυτήν τη βάση δεδομένων, έτσι ώστε να βγει το τελικό πόρισμα. Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, στις περιπτώσεις όπου οι ασθενείς αναμένεται ούτως ή άλλως να ζήσουν λιγότερο από 12 μήνες, το σύστημα προβλέπει την ακριβή ημερομηνία με επιτυχία 90%!

Όσοι θέλετε να εμβαθύνετε περισσότερο στην έρευνα μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό paper με τίτλο “Improving Palliative Care with Deep Learning” από εδώ
.

[via
]


techgear
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.