Η Verizon αναθέτει σύμβαση 5G στην Ericsson

0
  • Η Ericsson θα παράσχει το δίκτυο κορμού 5G, το δίκτυο πρόσβασης RAN (Radio Access Network), το δίκτυο μεταφοράς, καθώς και τις αντίστοιχες υπηρεσίες
  • Η πρώτη αυτή υλοποίηση πριν από την καθιέρωση του σχετικού προτύπου ανοίγει τον δρόμο για την επιτάχυνση της εμπορικής χρήσης λύσεων που βασίζονται στα πρότυπα 3GPPΗ Verizon επέλεξε την Ericsson για την παροχή δικτυακού εξοπλισμού για τη θέση σε εμπορική λειτουργία του δικτύου της 5G. Η Verizon θα υλοποιήσει το ραδιοδίκτυο 5G πριν από την καθιέρωση του σχετικού προτύπου, καθώς και το δίκτυο κορμού 5G, σε επιλεγμένες αγορές κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Οι δύο εταιρείες επιδεικνύουν τη συνεχή ηγεσία τους στον κλάδο, επιταχύνοντας έτσι την πορεία προς το 5G. Η Verizon και η Ericsson σκοπεύουν να συνεργαστούν προκειμένου να μετακινήσουν ταχύτατα το οικοσύστημα κινητών επικοινωνιών προς την κατεύθυνση της εμπορικής υλοποίησης της τεχνολογίας 5G.

Ο Ed Chan, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Τεχνολογικής Στρατηγικής και Σχεδιασμού της Verizon στον τομέα Εταιρικών Δικτύων και Τεχνολογίας, δήλωσε:

Ο Fredrik Jejdling, Executive Vice President και επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας Business Area Networks της Ericsson, δήλωσε:

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, η Ericsson και η Verizon πραγματοποίησαν δοκιμές σταθερής ασύρματης τεχνολογίας 5G χρησιμοποιώντας φάσμα mmWave σε αρκετές πόλεις και κατοικημένες γειτονιές, με διαφορετική γεωγραφική κατανομή και οικιστική πυκνότητα. Αυτό ήταν ένα κρίσιμο κομμάτι του σχεδίου της Verizon να υλοποιήσει ένα πρωτοποριακό σταθερών ασύρματων ευρυζωνικών επικοινωνιών.

Οι δοκιμές αυτές έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κατανόηση των τεχνολογιών 5G και συχνοτήτων mmWave που χρησιμοποιεί το Φόρουμ Τεχνολογίας 5G (5GTF) της Verizon και το επερχόμενο πρότυπο 3GPP 5G NR. Οι νέες αυτές τεχνολογίες αναμένεται ότι θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων απαιτήσεων συνδεσιμότητας για αναδυόμενες ευρυζωνικές εμπειρίες των καταναλωτών μέσω τεχνολογιών σταθερής και κινητής ασύρματης πρόσβασης, όπως ενδεικτικά ροή βίντεο υψηλής ευκρίνειας, καθηλωτικές εμπειρίες εικονικής/επαυξημένης πραγματικότητας και συνδεδεμένη υπολογιστική στο cloud.


techgear
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.