Είναι ο συνδεδεμένος ιατρικός εξοπλισμός και τα wearables ο επόμενος μεγάλος στόχος των ψηφιακών εγκληματιών;

0Το θέμα του φετινού Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Cyber Security Weekend ήταν το “Next” – το κοντινό μέλλον και οι απειλές που θα αντιμετωπίσουμε. Οι ειδικοί της Kaspersky Lab, της KPN και της EUMETSAT συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους αλλά και τις προβλέψεις τους. Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση είχαν μία αποκλειστική πρώτη εικόνα των προβλέψεων της Kaspersky Lab για το τι μπορούν να περιμένουν τα νοσοκομεία και οι ασθενείς από τον κόσμο του ψηφιακού εγκλήματος τα ερχόμενα χρόνια.

Ο Denis Makrushin, ερευνητής ασφάλειας της Kaspersky Lab, μοιράστηκε τις προβλέψεις του σχετικά με τη συνδεδεμένη υγεία στην εκδήλωση, λέγοντας ότι:

Το 2017, η έρευνα της Kaspersky Lab αποκάλυψε τον βαθμό στον οποίο οι ιατρικές πληροφορίες και τα δεδομένα ασθενών που βρίσκονται αποθηκευμένα σε συνδεδεμένες υποδομές υγειονομικής περίθαλψης παραμένουν απροστάτευτα και προσβάσιμα online για οποιονδήποτε επίδοξο ψηφιακό εγκληματία επιθυμεί να τα ανακαλύψει. Για παράδειγμα, βρήκαμε
ανοικτή πρόσβαση σε περίπου 1.500 συσκευές που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία εικόνων ασθενών. Επιπλέον, διαπιστώσαμε ότι ένας σημαντικός αριθμός συνδεδεμένου ιατρικού λογισμικού και διαδικτυακών εφαρμογών περιέχει ευπάθειες
για τις οποίες υπάρχουν δημοσιευμένα exploits.

Αυτός ο κίνδυνος αυξάνεται επειδή οι ψηφιακοί εγκληματίες κατανοούν όλο και περισσότερο την αξία των πληροφοριών που σχετίζονται με την υγεία, την εύκολη διαθεσιμότητά τους και την προθυμία των ιατρικών φορέων που τις διαχειρίζονται να πληρώσουν για να τις πάρουν πίσω.

Οι απειλές για την υγειονομική περίθαλψη θα αυξηθούν καθώς ολοένα και περισσότερες συνδεδεμένες συσκευές και ευάλωτες διαδικτυακές εφαρμογές αναπτύσσονται από τους φορείς υγειονομικής περίθαλψης. Το συνδεδεμένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης οφείλει την ύπαρξή του σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για αποδοτικότητα πόρων και κόστους, των αυξημένων απαιτήσεων για απομακρυσμένη, κατ ‘οίκον, φροντίδα για χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης και η γήρανση, της επιθυμίας των καταναλωτών για έναν υγιεινό τρόπο ζωής και της πεποίθησης ότι η ανταλλαγή δεδομένων και η παρακολούθηση ασθενών μεταξύ των οργανισμών μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της ιατρικής περίθαλψης.

Στις απειλές που θα αντιμετωπίσουν αυτές οι τάσεις τους επόμενους 12 μήνες περιλαμβάνονονται οι εξής:

Αυτό είναι το πρώτο μέρος από τις ετήσιες προβλέψεις της Kaspersky Lab, οι οποίες φέτος θα καλύψουν επίσης την αυτοκινητοβιομηχανία, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και απάτες, τη βιομηχανική ασφάλεια και τα cryptocurrencies, παράλληλα με τις παραδοσιακές προβλέψεις αναφορικά με τις προηγμένες στοχευμένες απειλές.

Οι πλήρεις προβλέψεις απειλών της Kaspersky Lab για το 2018 θα είναι διαθέσιμες στον ειδικό ιστότοπο Securelist.com αργότερα αυτήν την εβδομάδα.


techgear
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.