Η Qualcomm δοκίμασε με επιτυχία το 5G modem Snapdragon X50 και παρουσιάζει smartphone-αναφορά

0Ξημερώνει η εποχή των δικτύων 5G και η Qualcomm θέλει να είναι πρωτοπόρος στη νέα γενιά smartphones που θα τα υποστηρίζουν. Η εταιρεία παρουσίασε το Snapdragon X50, πρώτο 5G modem για φορητές συσκευές, το οποίο δοκιμάστηκε με επιτυχία στα εργαστήρια της στο San Diego καταφέρνοντας να “πιάσει” ταχύτητες download 1Gbps σε φάσματα 100MHz διάφορων παρόχων τηλεπικοινωνιών.

Το επίτευγμα της ίσως επιταχύνει σημαντικά την εμπορική διάθεση φορητών συσκευών που θα υποστηρίζουν το πρότυπο 5G NR, με το χρονοδιάγραμμα να μεταφέρεται πλέον μόλις στις αρχές του 2019! Παράλληλα, η Qualcomm παρουσίασε και έναν σχεδιασμό-αναφορά για τα πρώτα 5G smartphones με πάχος 9mm, τον οποίο μπορείτε να δείτε στην εικόνα που ακολουθεί.

Η εταιρεία τονίζει ότι τα 5G smartphones θα διαθέτουν εντελώς διαφορετικό σύστημα κεραιών στο εσωτερικό τους και γι’ αυτό θα υπάρχει διαφοροποίηση στον σχεδιασμό τους. Βέβαια, βρισκόμαστε ακόμη αρκετά μακριά από την πραγματική εμπορική διάθεση τέτοιων συσκευών και μέχρι τότε ίσως καταφέρουν να βρουν εναλλακτικές λύσεις για την ενσωμάτωση τέτοιων συστημάτων σε φορητές συσκευές.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο επόμενος στόχος είναι να καταφέρουν την ενσωμάτωση του X50 5G modem σε κάποιο μελλοντικό SoC (π.χ. Snapdragon 865).


techgear
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.