Παγκόσμια Ημέρα Emoji: 60 εκατ. στο Facebook και 5 δισ. στο Facebook Messenger καθημερινά!

0Το έχουμε καταλάβει πλέον ότι έχουν καθιερωθεί “παγκόσμιες ημέρες” για τα πάντα, επομένως, δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι αύριο (17 Ιουλίου) γιορτάζεται η “Παγκόσμια Ημέρα Emoji”. Και φυσικά, η Facebook δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από τον χορό αποκαλύπτοντας ορισμένα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για την χρήση των emoji στο κοινωνικό δίκτυο και την πλατφόρμα Facebook Messenger σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, καθημερινά χρησιμοποιούνται 60 εκατ. emojis στο κοινωνικό δίκτυο και περισσότερα από 5 δισ. στην πλατφόρμα Facebook Messenger, με δημοφιλέστερο όλων το LOL emoji και να ακολουθούν η καρδούλα, το emoji με καρδιές στα μάτια και το kissing emoji.

Όπως ήταν λογικό, σε κάθε χώρα υπάρχουν διαφορετικές πρωτιές. Στο Ηνωμένο Βασίλειο η πρωτιά πηγαίνει στο LOL emoji, ενώ σε ΗΠΑ και Ινδονησία προτιμάται το “rolling on the floor laughing” emoji. Σε Γερμανία και Ταϊλάνδη επιλέγουν το απλό χαμόγελο, ενώ στη Γαλλία το κλείσιμο ματιού και σε Ισπανία και Ιταλία το kissing emoji.

Στο Facebook Messenger τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ειδικά στα group και στις προσωπικές συνομιλίες προτιμάται η καρδιά σε Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά και Ταϊλάνδη, ενώ σε ΗΠΑ και Ινδία το kissing emoji. Στη Γαλλία η καρδιά με το βέλος και στην Αυστραλία το κοκκινισμένο χαμογελαστό emoji.

Από αύριο θα δούμε στο Messenger νέα stickers και νέα emojis για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Emoji, αλλά και για την πρεμιέρα της The Emoji Movie.

Εσείς πιο emoji χρησιμοποιείτε πιο συχνά;

[via
]


techgear
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.