Η MasterCard παρουσιάζει την πρώτη πιστωτική κάρτα με αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος

0
Οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων χρησιμοποιούνται πλέον κατά κόρον σε smartphones, laptops και USB sticks για να προσφέρουν θεωρητικά μεγαλύτερη ασφάλεια από τα PINs και τα passwords. Σιγά σιγά, όμως, θα τους δούμε να ενσωματώνονται και στις πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες των τραπεζών, καθώς η MasterCard ξεκίνησε ήδη τις δοκιμές στη Νότια Αφρική.

Για την ακρίβεια, η MasterCard λανσάρει μια νέα πιστωτική κάρτα που διαθέτει το γνωστό chip και επιπλέον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος για ασφαλέστερες συναλλαγές, έτσι ώστε να μειώσει ακόμη περισσότερο τους κινδύνους κλοπής ή εξαπάτησης.

Ο κάτοχος της κάρτας δεν θα χρειάζεται να εισάγει κάποιο PIN για να πραγματοποιήσει μια αγορά, αλλά απλώς θα βάζει το δάκτυλο του στην κατάλληλη θέση για να εγκρίνει τη συναλλαγή. Η διαδικασία εισαγωγής του αποτυπωμάτος από τον κάτοχο θα γίνεται προφανώς στην εκάστοτε τράπεζα, ενώ θα περνά και από ειδική κρυπτογράφηση προτού εισαχθεί στην κάρτα.

Οι δοκιμές έχουν ξεκινήσει ήδη στη Νότια Αφρική σε συνεργασία με την Absa (θυγατρική τράπεζα της Barclays Africa) και τα σουπερμάρκετ Pick ‘n’ Pay. Σύντομα οι δοκιμές θα επεκταθούν στην Ευρώπη και στην Ασία.

Θα σας ενδιέφερε μια τέτοια πιστωτική/χρεωστική κάρτα;

 

[via
]


techgear
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.