Σταματάει το Google Street View στην Ελλάδα

3

Ευρωπαϊκές χώρες και πολίτες, εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το Google Street View.
Το Google Street View είναι μία υπηρεσία της Google που επιτρέπει στους χρήστες να περιηγηθούν στους δρόμους διαφόρων πόλεων. Ένα αυτοκίνητο της Google αναλαμβάνει να φωτογραφίσει αυτούς τους δρόμους. Οι φωτογραφίες όμως, περιέχουν άτομα και πινακίδες αυτοκινήτων. Έτσι υπάρχουν αντιδράσεις για πιθανή παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η Ελλάδα ζήτησε από την Google να σταματήσει το Street View στη χώρα μας μέχρι να δώσει εξηγήσεις για το χρονικό διάστημα που αποθηκεύει τις πληροφορίες καθώς και να τεκμηριώσει τον τρόπο κατά τον οποίο δε θα θίγονται τα δικαιώματα των πολιτών.

Η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που ανησυχεί για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες κρατάνε αποστάσεις από τις υπηρεσίες της Google.

Παρόλα αυτά η Google βεβαιώνει ότι δεν τίθεται ζήτημα παράβασης των προσωπικών δικαιωμάτων. Αυτό γιατί στις εικόνες θολώνονται τα πρόσωπα καθώς και οι πινακίδες των αυτοκινήτων. Η Google υποσχέθηκε πως το Street View θα επαναλειτουργήσει στην Ελλάδα μόλις λυθούν αυτά τα θέματα.

TechConnect Magazine

Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια

 1. fOTIS says:

  Η προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη πάνω από όλα.

  Μας έχουν μουρλάνει στην προστασία οι μάγκες.

  Εντάξει που και που κάνας λύκος μπαίνει στο μαντρί και μας ταράζει στο π@δ@μα, έτσι που μας έχουν στημένους, όμως το μαντρί έχει τις αρχές προστασίας των δικαιωμάτων μας σημαία του!!!

 2. blAck PR says:

  Έχει σταματήσει. Περιμένει έγκριση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Παράθεσή από pcw
  “H Google εννοείται πως επιθυμεί την συνέχιση της καταγραφής έτσι ώστε αν πάρει την τελική έγκριση απο την Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα…”

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.