Nigel Ackland: Ο άνθρωπος με το πιο εξελιγμένο βιονικό μέλος στον κόσμο μιλά στο NEWS 247 [Video]

0**Συνέντευξη στην κ. Μαρίνα Χατζηδημητρίου για το NEWS247.gr

Ο Nigel Ackland εργαζόταν ως τήκτης πολύτιμων μετάλλων μέχρι που μια μέρα ένα εργατικό ατύχημα του άλλαξε για πάντα τη ζωή. Πριν από περίπου εννέα χρόνια τραυματίστηκε στον δεξιό βραχόνα με ένα βιομηχανικό εργαλείο και μετά από έξι μήνες επεμβάσεων, του το ακρωτηρίασαν.

Βιονική: Μια ξενάγηση στην επόμενη γενιά προσθετικών μελών που πρέπει να παρακολουθήσεις [Videos]

Πρόσφατα, στον 56χρονο προστέθηκε το πιο προηγμένο ρομποτικό προσθετικό άκρο στον κόσμο, το “Bebionic 3“, το οποίο ελέγχεται από τα ίδια σήματα του μυαλού του, τα οποία θα χρησιμοποιούνταν για να λειτουργήσει ο αρχικός ώμος του!

““, λέει στο NEWS 247, ενώ συμπληρώνει πως αυτό που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος, πριν το “Bebionic 3”- το οποίο ονομάζεται “Greifer”- το χρησιμοποιεί ακόμα στο σπίτι.

““, μου λέει χαριτολογώντας, ενώ μου αναφέρει πως “. “.

To πρώτο βιονικό χέρι που μπορεί να αισθάνεται είναι γεγονός!

““, τονίζει και σημειώνει πως ““.

““, εύλογα διερωτάται. “”

Όσον αφορά το επίπεδο δυσκολίας του “Bebionic 3“, σημειώνει πως είναι πανεύκολο στη χρήση.

“”

Αν και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα από αυτά που έκανε πριν τον ακρωτηριασμό του, ο Nigel μου εξομολογείται πως μένουν ακόμα μερικά. ““.

Οι λεγόμενοι “ανάπηροι” του παρόντος, γίνονται οι “πρωτοπόροι” του αύριο

Τα παιδιά τον βλέπουν σαν ένα σουπερ ήρωα, σαν ένα καλό Terminator αλλά εκείνος μου λέει πως είναι απλά ένας συνηθισμένος άνθρωπος με ένα ξεχωριστό χέρι. “Πάω βόλτα τον σκύλο μου, πάω για ψώνια, πλένω τα πιάτα… απλά τώρα θα σταματήσω να μυρίσω τα λουλούδια, θα σταθώ για κανά δύο λεπτά και θα κοιτάξω ψηλά τον ουρανό. Πριν ήμουν πάντα τόσο απασχολημένος!”, αναφέρει, και απευθυνόμενος σε όλους όσοι έχουν κάποιο ακρωτηριασμένο μέλος λέει:

““.

Η ζωή μας αλλάζει συνεχώς, δεν σημαίνει πως τελειώνει

Ο Nigel Ackland, μου ανέφερε πως, μετά το ατύχημα έμεινε χωρίς δουλειά καθώς δεν μπορούσε πια να εργαστεί. Σήμερα δίνει ομιλίες, προσπαθώντας μέσα από το δικό του βίωμα να ευαισθητοποιήσει το κόσμο και να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις στην Προσθετική. Ο 56χρονος επιθυμεί να συνεχίσει και στο μέλλον να βοηθά στην ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτού του τομέα ενώ μου λέει πως θέλει να πάρει ένα τέτοιο χέρι και σε κάποιον άλλο.

Ο Nigel Ackland, θα βρεθεί στην Αθήνα στις 26 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με αφορμή το “TEDxAcademy 2015 – Evolution“. Εξαιρετικοί ομιλητές, συμπεριλαμβανομένου του Nigel, θα μας πάρουν μαζί τους σε ένα προκλητικό για το μυαλό και την φαντασία ταξίδι, από το διάστημα και τις εκθετικές τεχνολογίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το design, μέχρι τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και την ανθρωπιά.

““, μου λέει χαμογελώντας, αναφερθείς στο περιεχόμενο της ομιλίας του.

““, αυτό είναι το μήνυμα που πρεσβεύει και επιθυμεί να βάλουμε καλά στο μυαλό μας.

Τέλος, τον ρωτάω να μου δώσει τον δικό του ορισμό του όρου Evolution (Εξέλιξη) που είναι και το κυρίως θέμα στο ΤEDxAcademy 2015. ““, καταλήγει.

[via NEWS247.gr
]


techgear
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.