Η Samsung οραματίζεται παγκόσμια διαδικτυακή κάλυψη με τη βοήθεια 4600 δορυφόρων

1Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τα σχέδια των Google, Facebook και Elon Musk (SpaceX Project) για παροχή Internet ακόμη και στις πιο απομακρυνσμένες περιοχές του πλανήτη μας, αλλά τώρα μπαίνει στο παιχνίδι και η Samsung, η οποία παρουσίασε το όραμα της για παγκόσμια κάλυψη με τη βοήθεια 4600 μικρο-δορυφόρων.

Οι δορυφόροι που θα τεθούν σε τροχιά θα προσφέρουν 1Tbps ο καθένας (δηλαδή συνολικά 1Zetabyte — 1 δισ. TB…) κάθε μήνα για να καλύψουν τις mobile ανάγκες του παγκόσμιου πληθυσμού το 2028, με τη μετάδοση να γίνεται μέσω ραδιοκυμάτων. Προτού πανηγυρίσετε (ή δυσαρεστηθείτε για το σχέδιο παγκόσμιας παρακολούθησης), τονίζουμε ότι πρόκειται απλά για μια ιδέα και δεν έχει καν ξεκαθαριστεί αν όντως η Samsung σκέφτεται να προχωρήσει στην κατασκευή των δορυφόρων.

[via
]


techgear
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο

  1. Εάν η Samsung προχωρήσει σε ένα τέτοιο εγχείρημα θα πρόκειται για καθετοποίηση των υπηρεσιών της το οποίο θα της δώσει στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της. Το κόστος πάντως ενός τέτοιου project θα πρέπει να είναι εξαιρετικά υψηλό όπως επίσης και η πολυπλοκότητα της υλοποίησης του.

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.