Ερευνητές ανακάλυψαν θαλάσσιο φύκι υψηλής πρωτεϊνικής αξίας με γεύση…μπέικον

0Δύσκολα αντιστέκεται κανείς στο άρωμα και τη γεύση του μπέικον, αλλά δυστυχώς παραμένει μία από τις όχι και τόσο υγιεινές διατροφικές επιλογές. Αν προσθέσουμε σε αυτό και την περυσινή “κρίση του bacon” στις ΗΠΑ λόγω του ιού που σκότωσε εκατομμύρια γουρούνια, τότε η είδηση που μας έρχεται από το Oregon State University αποκτά ιδιαίτερη αξία.

Συγκεκριμένα, μια ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου ανακάλυψε ένα νέο είδος κόκκινου θαλάσσιου φυκιού με θρεπτική αξία που το κατατάσσει στις υπερ-τροφές, το οποίο όταν μαγειρευτεί αποκτά τη γεύση του μπέικον!

 

Το φύκι ονομάστηκε “Dulse” και παρατηρήθηκε σε μεγάλες ποσότητες σε παράκτιες περιοχές στον Ειρηνικό και στον Ατλαντικό Ωκεανό. Μοιάζει με “ημιδιαφανές κόκκινο μαρούλι” και στην άγρια μορφή του μπορεί να πωληθεί σε στεγνή μορφή για μαγείρεμα ή συμπλήρωμα διατροφής.

Ωστόσο, η ερευνητική ομάδα έχει κατοχυρώσει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη δημιουργία ενός νέου στελέχους που διαθέτει 16% πρωτεΐνη, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και βιταμίνες, και φυσικά την γεύση του μπέικον. Πλέον, γίνονται δοκιμές για αύξηση της παραγωγής έτσι ώστε αν καθιερωθεί ως συμπλήρωμα διατροφής για τον άνθρωπο.

[via
]


techgear
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.