Εύκαμπτη οθόνη 8.7” αναδιπλώνεται τρεις φορές για να μετατρέπεται σε smartphone χωρίς απώλειες [Video]

0Νωρίτερα σήμερα είδαμε το Kyocera Proteus, το concept της εταιρείας για smartphone που αλλάζει μορφή, και τώρα βλέπουμε ακόμη ένα επίτευγμα για τον τομέα των εύκαμπτων ηλεκτρονικών από την SEL (Semiconductor Energy Laboratory Co. Ltd). Πρόκειται για μια εύκαμπτη οθόνη 8.7” ανάλυσης Full HD (254ppi), η οποία μπορεί να διπλωθεί στα τρία χωρίς καμία απώλεια σε ανάλυση, ποιότητα εικόνας και λειτουργικότητα.

Αυτό θεωρητικά σημαίνει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ενός tablet που θα αναδιπλώνεται σε μικρότερο μέγεθος για να μετατρέπεται σε smartphone για ευκολότερη μεταφορά ή για εξυπηρέτηση διαφορετικών αναγκών του χρήστη. Σύμφωνα με την εταιρεία, το OLED panel που χρησιμοποιεί έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να αναδιπλωθεί περισσότερες από 100.000 φορές χωρίς να εμφανίσει αλλοιώσεις, επομένως, δεν υπάρχει ανησυχία για την ανθεκτικότητα της.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει η μαζική εκμετάλλευση της οθόνης και με τι κόστος, αλλά όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο post, έχουν γίνει τεράστια άλματα για να δούμε εξολοκλήρου εύκαμπτες συσκευές μέσα στα επόμενα χρόνια.
[via
]


techgear
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.