Ένας «ηλεκτρονικός άγγελος» στο διαδίκτυο για τα παιδιά

0

Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Ελλάς αναλύει πώς λειτουργεί η νέα εφαρμογή Cyberkid

Για τη νέα εφαρμογή που αποτελεί «ηλεκτρονικό άγγελο» στο διαδίκτυο για τα παιδιά, μιλά ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Ελλάς.
Η WIND υλοποιεί ήδη από το 2010 την ενημερωτική εκστρατεία «Kids@safety, Internet, κινητό και παιδί» (). Κύριοι στόχοι της εκστρατείας είναι να ενημερωθούν οι γονείς για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από την κακή – μη ασφαλή χρήση του διαδικτύου και του κινητού τηλέφωνου. Μέσα από το ειδικό site μας αλλά και σε συνεργασία με αρμόδιους επιστημονικούς φορείς όπως το & η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρέχουμε στους γονείς και τα παιδιά όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να κρατούν μόνο τα θετικά των νέων τεχνολογιών.
Η συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας προέκυψε ως μια φυσική συνέπεια και αναγνώριση ενός κοινού στόχου: την υπεύθυνη στάση απέναντι στον πολίτη και καταναλωτή. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την πλευρά της ως θεσμικός παράγοντας που εκπροσωπεί την Πολιτεία και η WIND από τη δική της πλευρά ως ένας από τους βασικούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στην Ελλάδα. Υπό αυτό το πρίσμα στηρίζουμε ως χορηγοί την πρωτοβουλία από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα συμπορευόμενοι στις εξελίξεις, όπως είναι το λανσάρισμα της νέας εφαρμογής Cyberkid για τις έξυπνες κινητές συσκευές.


Το cyberkid application είναι στην ουσία μια μικρογραφία του καθώς περιέχει συμβουλές για γονείς και παιδιά, σημαντικές ειδήσεις και ενημερώσεις αλλά και ηλεκτρονικά παιχνίδια από την Ψηφιακή Αλάνα όπως Ντύνω την κούκλα μου και Τουβλάκια. Αυτό όμως που κάνει το Cyberkid να ξεχωρίζει και να καινοτομεί –όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς – είναι η Γραμμή SOS – Cyber Alert η οποία δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα (touchscreen call) και σε πραγματικό χρόνο με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με πρωταρχικό σκοπό τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των παιδιών, καθώς και κάθε γεγονότος το οποίο έχει να κάνει με κίνδυνο ή απειλή ζωής κατά αυτών.
Λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσημη πρώτη της εφαρμογής, το cyberkid βρίσκεται ήδη στις πρώτες θέσεις σε App store (Νο 21) και Play Store (Νο 43) στην κατηγορία που αφορά σε νέα applications. Παράλληλα και την ίδια περίοδο, η επισκεψιμότητα στο site αυξήθηκε κατά 300%. Τo γεγονός αυτό καταδεικνύει όχι μόνο τη χρηστικότητα της εφαρμογής, αλλά και τη διαρκή ανάγκη γονέων και παιδιών για έγκυρη ενημέρωση σχετικά με θέματα που αφορούν στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Στόχος είναι το πρώτο δίμηνο η εφαρμογή cyberkid να έχει σε 500.000 downloads από χρήστες κινητών τηλεφώνων με κορύφωση τα 3.500.000 σε ένα έτος, πράγμα που εάν επιτευχθεί θα κάνει την ΕΛΑΣ να έχει τη διασημότερη εφαρμογή (application) κινητού τηλεφώνου σε όλον τον κόσμο.


newsbeast
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.