Το δίκτυο Ericsson 5G επιτυγχάνει ήδη ταχύτητες 5 Gbps [Video]

0[Δ.Τ.]

  • Η Ericsson πραγματοποίησε ζωντανή δοκιμή πρωτότυπης τεχνολογίας 5G, επιτυγχάνοντας ταχύτητα μετάδοσης 5 Gbps σε ζώνη συχνοτήτων 15 GHz
  • Ανώτερο διοικητικό προσωπικό των εταιρειών NTT DOCOMO και SK Telecom έγινε μάρτυρας του επιτεύγματος της Ericsson, η οποία χρησιμοποίησε ένα πρωτοποριακό περιβάλλον διεπαφής ραδιοσυχνοτήτων και προηγμένη τεχνολογία MIMO
  • Οι επιδόσεις του 5G θα επιτρέψουν νέες εφαρμογές machine-to-machine, που θα ωφελήσουν τόσο τους καταναλωτές όσο και τις επιχειρήσειςΚαθώς η υλοποίηση του 5G στα εμπορικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας αναμένεται το 2020, η Ericsson έχει ήδη επιτύχει ταχύτητες 5 Gbps σε ζωντανές δοκιμές της πρωτότυπης δικτυακής τεχνολογίας 5G της εταιρείας. Αυτή η απόδοση θα αποδειχτεί ζωτικής σημασίας, τόσο για την αντιμετώπιση της αδιάκοπης αύξησης της ζήτησης δεδομένων μέσω κινητών συσκευών, όσο και γιατί θα καταστήσει εφικτή την επόμενη γενιά εφαρμογών machine-to-machine. Ανώτερα στελέχη των εταιρειών NTT DOCOMO και SK Telecom έγιναν μάρτυρες του επιτεύγματος αυτού, στο εργαστήριο της Ericsson στη Στοκχόλμη.

Η έκθεση Ericsson Mobility Report (Ιούνιος 2014) προβλέπει ότι το 85% των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας στη Βόρεια Αμερική θα αφορά σε συνδέσεις LTE έως το 2019. Αυτή η υψηλή διείσδυση του LTE δείχνει ότι η Βόρεια Αμερική θα είναι μια από τις πρώτες περιοχές που θα υιοθετήσουν το 5G. Την ίδια στιγμή, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα είναι επίσης δύο χώρες που αναμένεται να επωφεληθούν από την έγκαιρη διαθεσιμότητα του 5G, με τις NTT DOCOMO και SK Telecom να έχουν ήδη ανακοινώσει δοκιμές. Το παράρτημα της Ericsson Mobility Report για τη Νοτιοανατολική Ασία δείχνει ότι η διείσδυση συνδρομών LTE έχει ήδη ξεπεράσει το 30% στην Ιαπωνία και το 50% στη Νότια Κορέα – τα υψηλότερα ποσοστά στον κόσμο.

Ο Seizo Onoe, Executive Vice President και Chief Technical Officer στην NTT DOCOMO, λέει σχετικά:

Η έκθεση Mobility Report παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των κινητών επικοινωνιών στον κόσμο και προδιαγράφει τις περιοχές όπου θα παρουσιαστεί αυξημένη ζήτηση για 5G. Η έκθεση προβλέπει ότι η διακίνηση δεδομένων μεταξύ κινητών συσκευών θα δεκαπλασιαστεί μεταξύ 2013 και 2019 και επισημαίνει ότι οι ενεργές κινητές συσκευές M2M θα αυξηθούν τρεις με τέσσερις φορές έως το 2019.

Ο Alex Jinsung Choi, Executive Vice President και Head of ICT R&D Division στην SK Telecom, λέει

Ο Sathya Atreyam, Research Manager Wireless Network Infrastructure στην IDC, σημειώνει

Ο Johan Wibergh, Head of Segment Networks, συμπληρώνει:

Η ζωντανή επίδειξη αξιοποιεί ένα νέο, επαναστατικό περιβάλλον διεπαφής ραδιοσυχνοτήτων και προηγμένη τεχνολογία Multiple-Input Multiple-Output (MIMO) για να επιτύχει πρωτοφανή αποτελέσματα. Η δραστηριότητα της Ericsson στην ανάπτυξη του δικτύου 5G περιλαμβάνει νέες τεχνολογίες κεραιών με μεγαλύτερο εύρος ζώνης, υψηλότερες συχνότητες και συντομότερα χρονικά διαστήματα μετάδοσης. Νέοι σταθμοί βάσης ραδιοσυχνοτήτων έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τις δοκιμές 5G. Άλλοι τομείς στους οποίους δίνεται ιδιαίτερη έμφαση είναι οι μικρές κυψέλες σε ετερογενή περιβάλλοντα δικτύου, οι νέες ζώνες συχνοτήτων (συμπεριλαμβανομένης της ζώνης 15 GHz) και η backhaul μετάδοση υψηλής ταχύτητας και χωρητικότητας.

Με μεγαλύτερες ταχύτητες, χαμηλότερο χρόνο απόκρισης και καλύτερη απόδοση σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, το 5G αντιπροσωπεύει την εξέλιξη της εμπειρίας του χρήστη, αλλά και επιτρέπει νέες εφαρμογές device-to-device και M2M που θα επηρεάσουν τόσο τους καταναλωτές όσο και τη βιομηχανία, όπως π.χ. έλεγχο της οδικής ασφάλειας, διαδίκτυο με αφή, νέους αισθητήρες και τριχοειδή δίκτυα. Αν και τα πρότυπα 5G είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης και νέες κατανομές φάσματος είναι ακόμη υπό μελέτη, η ζωντανή επίδειξη της Ericsson αποτελεί σαφή αντανάκλαση της τεχνολογικής υπεροχής της εταιρείας.


techgear
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.