Επτά χαρακτηριστικά που κάνουν την Apple να ξεχωρίζει

0

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Τα προϊόντα της Apple έχουν «κατακτήσει» τον κόσμα χάρη στην ποιότητα της σχεδίασής τους και την προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια.


Κι όμως ο μέσος χρήστης των συσκευών της Apple πολλές φορές δεν προσέχει καν αυτές τις μικρές λεπτομέρειες, ή έστω αυτές είναι χρήσιμες μόνο σε ελάχιστους από αυτούς τις χρησιμοποιούν.


Κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ευκολία στο χρήστη, ενώ άλλα είναι απλά διακοσμητικά, ωστόσο ακόμη κι αυτά κάνουν τη… «διαφορά».


Ας γνωρίσουμε μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά-λεπτομέρειες, όπως παρουσιάστηκαν σε ένα σχετικό αφιέρωμα του Business Insider:


Όταν χρησιμοποιεί κανείς τη λειτουργία φωνητικής υπαγόρευσης στους νέους φορητούς υπολογιστές Mac, αυτόματα μειώνεται η ταχύτητα του εσωτερικού ανεμιστήρα, προκειμένου ο χρήστης να ακούει καλύτερα τη φωνή του.


Η Apple έχει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το 2002, για το «Breathing Status LED Indicator», σύμφωνα με το οποίο το φωτάκι της ένδειξης sleep-mode μιμείται το ρυθμό της αναπνοής.


Με το λειτουργικό iOS 7 η Apple επιτρέπει στους χρήστες να σύρουν το εικονίδιο της κάμερας στην οθόνη lock screen και να το ανοίξουν σύροντας το προς τα πάνω.


Αν ακούτε τραγούδια μέσα από το Music app του iPhone σας, ρίξτε μια ματιά στο γυαλιστερό κουμπί που ρυθμίζει την ένταση. Η εικονική αντανάκλαση του φωτός αλλάζει όταν αλλάζει η κλίση του κινητού σας. (Σημείωση: λειτουργεί με iOS 6 ή προηγούμενα λογισμικά).


Η Apple σχεδιάζει με τέτοιο τρόπο τα λάπτοπ της που να μπορεί ο χρήστης να τα ανοίξει με ένα μόνο δάχτυλο.


Σε όλα τα MacBook Air (και σε όλες οι νεότερες εκδόσεις MacBook Pros) αν ο χρήστης πατήσει το κουμπί «Caps Lock»… δε συμβαίνει απολύτως τίποτα. Προκειμένου να ενεργοποιήσει κανείς τα κεφαλαία γράμματα, θα πρέπει να πατήσει το κουμπί παρατεταμένα για λίγη ώρα.


Όταν ενεργοποιεί κανείς τη λειτουργία «Do Not Disturb» (μην ενοχλείτε), εμφανίζεται ένα μικροσκοπικό μισοφέγγαρο στο πάνω μέρος της οθόνης. Αυτό δεν είναι από μόνο του τόσο εντυπωσιακό, αν όμως αλλάξετε τη ρύθμιση από on σε off θα δείτε ότι μπροστά στα μάτια σας «συντελείται» μια μικρή έκλειψη σελήνης!


newsbeast
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.