Ο Πάμπλο Νερούδα «ξαναπερπάτησε» στους δρόμους της Χιλής

0

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας έκανε βόλτα στο Σαντιάγο

Tην επέτειο των εκατό δέκα χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου Χιλιανού ποιητή, Πάμπλο Νερούδα, γιόρτασαν στο Σαντιάγο, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της εικονικής πραγματικότητας.


Ο σπουδαιότερος ποιητής του 20ου αιώνα, σύμφωνα με τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, βρέθηκε να περιπλανιέται στους δρόμους της πόλης, με την βοήθεια ενός κινούμενου προτζέκτορα, την στιγμή που από τα μεγάφωνα ακούγονταν στίχοι από τα ποιήματα του.


H virtual reality βόλτα του ποιητή στους δρόμους κοντά στο Μουσείο και στην κεντρική λεωφόρο Αλαμέδα κράτησε για τέσσερις ώρες με εικόνες του Νερούδα που είχαν ληφθεί από παλαιότερες ταινίες που έχουν καταχωρηθεί στα αρχεία του Ιδρύματος Πάμπλο Νερούδα.


Ο Πάμπλο Νερούδα κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1971 και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ερωτικούς ποιητές στον κόσμο.


Ηταν επίσης αριστερός πολιτικός και διπλωμάτης, καθώς και στενός φίλος του τότε σοσιαλιστή προέδρου Σαλβαδόρ Αλιέντε, ο οποίος προτίμησε να αυτοκτονήσει από το να παραδοθεί στο στρατό του Αουγκούστο Πινοσέτ κατά το πραξικόπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 1973.


Ο Νερούδα πέθανε στις 23 Σεπτεμβρίου 1973, σε ηλικία 69 ετών χτυπημένος από καρκίνο του προστάτη.


newsbeast
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.