Ώρα για ένα διάλειμμα… από την τεχνολογία

0

Τα πέντε σημάδια που αποκαλύπτουν την πραγματικότητα

Αν έχετε παρατηρήσει ότι δεν μπορείτε να αντέξετε ούτε δύο λεπτά χωρίς να κοιτάξετε την οθόνη του έξυπνου κινητού, ή όποιας άλλης έξυπνης συσκευής διαθέτετε, μάλλον έχει έρθει η ώρα για μερικές… διακοπές από την τεχνολογία.


Το λεγόμενο multitasking είναι μια δραστηριότητα στην οποία διακρίνονται οι γυναίκες και φυσικά δεν κρύβεται τίποτε κακό πίσω από αυτό, αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα sheknows.com. Εκτός κι αν συνηθίζετε να γράφετε στο κινητό σας τηλέφωνο, την ίδια ώρα που έχετε κάποιον απέναντί σας και κάνετε κάποια συζήτηση. Όσο κι αν νομίζετε ότι μπορείτε να αφοσιωθείτε στο συνομιλητή σας, στην πραγματικότητα το μυαλό σας είναι στο μήνυμα που γράφετε και φυσικά η συμπεριφορά αυτή δεν είναι καθόλου ευγενική.


Αν λοιπόν είστε από αυτούς που δεν κοιτούν ποτέ στα μάτια το συνομιλητή τους, έχει έρθει η ώρα για… διάλειμμα.
Τα κινητά τηλέφωνα έχουν απλοποιήσει πολλούς τομείς της ζωής μας, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που τα χρησιμοποιούν ακόμη και για ξυπνητήρια.


Αν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των ανθρώπων που το πρώτο πράγμα που θέλουν να δουν όταν ανοίξουν τα μάτια τους το πρωί είναι το κινητό τους τηλέφωνο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… κάτι δεν πάει καλά. Έχετε μάλλον αρχίσει να εξαρτιέστε πολύ από την τεχνολογία.
Σας έχει τύχει ποτέ να ξεχάσετε το κινητό σας τηλέφωνο στο σπίτι; Πώς αντιδράσατε; Μπορεί πλέον οι άνθρωποι να μη μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς ένα κινητό τηλέφωνο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να σας πιάνει πανικός. Η πραγματική ζωή αποτελείται από πολύ πιο σημαντικά πράγματα από… τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Δε μπορείτε να φανταστείτε ότι θα πάτε κάπου, όπου δε θα μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση στο διαδίκτυο, μέσα από το κινητό ή την ταμπλέτα σας; Μήπως έχει έρθει η ώρα να αρχίσετε να… θαυμάζετε λίγο το περιβάλλον γύρω σας, αντί να παραμένετε «εθισμένοι» επάνω από μια ηλεκτρονική οθόνη;
Το να ανταλλάσετε μηνύματα στο Facebook ή το Tweeter με κάποιον που δεν έχετε γνωρίσει ποτέ από κοντά, δε μετρά ως κοινωνική αλληλεπίδραση, ειδικά όταν έχετε να δείτε τους πραγματικούς σας φίλους από κοντά… κάτι αιώνες.


Αν ισχύει και στη δική σας περίπτωση, πρέπει να αναλάβετε δράση.


Πάρτε για μια τελευταία φορά το κινητό σας τηλέφωνο στο χέρι… για να τους πάρετε τηλέφωνο και να κανονίστε μια συνάντηση μαζί τους. Όταν βρεθείτε, «κρύψτε» το κινητό σας βαθιά στην τσέπη του παντελονιού σας και απολαύστε τη συντροφιά των φίλων σας.


newsbeast
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.