Το iPhone έκλεισε τα 7 του χρόνια

0

Στις 29 Ιουνίου του 2007 κυκλοφόρησε επίσημα το πρώτο smartphone της Apple

Στις 9 Ιανουαρίου του 2007 ο Steve Jobs ανέβηκε επί σκηνής του Macworld για να δώσει μια από τις σημαντικότερες και καλύτερες ομιλίες της ζωής του.


Μπροστά σε ένα εκστασιασμένο κοινό ανακοίνωσε πως θα μας παρουσίαζε ένα iPod με μεγαλύτερη οθόνη και touch χειρισμό, ένα μοναδικό κινητό και έναν καινοτόμο πλοηγό. Όχι δεν ήταν 3 διαφορετικά προϊόντα αλλά ένα, και το όνομα αυτού iPhone!


Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο εκείνη την ημέρα:


«To iPhone είναι ένα καινοτόμο και μαγικό προϊόν που στην ουσία είναι 5 χρόνια μπροστά από οποιαδήποτε άλλη κινητή συσκευή. Έχουμε γεννηθεί όλοι μας με ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, τα δάχτυλα μας, και το iPhone έχει μια μοναδική διεπαφή για τον χρήστη βασισμένη πάνω σε αυτό το γεγονός. Είναι τόσο καινοτόμα όσο το ίδιο το ποντίκι».
Το αρχικό iPhone με την κωδική ονομασία M68 και αριθμό μοντέλου iPhone1,1 είχε μια οθόνη 3.5 ιντσών στα 320χ480 με 163ppi, ένα quad-band 2G EDGE data radio, 802.11b.g Wi-Fi, Bluetooth 2.0 EDR, και μια κάμερα 2 megapixel.


Στην καρδία του χτυπούσε ένας ARM-based Samsung 1176JZ(F)-S επεξεργαστής και μια PowerVR MBX Lite 3D graphics, με μια μπαταρία 1400 mAh battery, και 128MB of RAM. Το iPhone θα μπορούσε να φορτιστεί αλλά και να συγχρονίσει το περιεχόμενο του μέσω iTunes με το δημοφιλή 30 pin dock που είδαμε για πρώτη φορά στο iPod.


Επίσης είχε μια σειρά από αισθητήρες για να προσφέρει ακόμη καλύτερη εμπειρία στον χρήστη όπως η δυνατότητα της αυτόματης ρύθμισης της φωτεινότητας, αλλά και της εναλλαγής της οθόνης ανάλογα με το σε ποια διάταξη την κρατούσε ο χρήστης. Επίσης ο πλοηγός ξεχώριζε για την ταχύτητα του με το Safari και το WebKit να αποτελούν έναν μοναδικό και πρωτόγνωρο για την εποχή συνδυασμό.


Η αρχική του τιμή ήταν επίσης πολύ υψηλή μιας και το 4GB μοντέλο είχε 499 δολάρια, ενώ 599 δολάρια είχε η έκδοση των 8GB, όλα αυτά με συμβόλαιο.
Στις 6 Ιουνίου του 2007 ο Steve Jobs ανέβηκε ξανά επί σκηνής αυτή την φορά στο WWDC και έδειξε το iPhone ενώ ανακοίνωσε και την επίσημη μέρα κυκλοφορίας του την 29 Ιουνίου του 2007.
Στα Apple Stores της Αμερικής έγινε κάτι το πρωτόγνωρο. Ουρές χιλιάδων ανθρώπων ξεκίνησαν να δημιουργούνται εξωτερικά των χώρων τους μέρες πριν έτσι ώστε να είναι σίγουροι πως θα είναι από τους πρώτους που θα πιάσουν στα χέρια τους αυτή τη μαγική συσκευή. Η υψηλή της τιμή δεν φάνηκε ανασταλτικός παράγοντας και έτσι κάποιοι περίμεναν και 5 μέρες έξω από τα καταστήματα της Apple για να κάνουν την συσκευή δική τους.


Στις 5 Σεπτεμβρίου του 2007 στο μουσικό event της Apple με τίτλο «The Beat Goes On», ο Steve Jobs ανακοίνωσε πως η Apple θα απέσυρε το iPhone 4GB από την αγορά, και θα έριχνε την τιμή του 8GB μοντέλου στα 399 δολάρια, ενώ λίγο αργότερα θα ανακοίνωνε και το λανσάρισμα του 16GB μοντέλου.


Το στοίχημα της Apple είχε πιάσει, το όραμα του Steve Jobs είχε τεράστια αποδοχή ενώ όσοι ανταγωνιστές θεώρησαν το iPhone ως ένα πυροτέχνημα, σήμερα ακόμη τρέχουν για να το φτάσουν.


Για παράδειγμα ο Steve Ballmer της Microsoft είχε πει τότε: «Στην αγορά υπάρχει αυτή την στιγμή το Motorola Q προς 99 δολάρια. Η Apple έχει το πιο ακριβό κινητό στην αγορά και με μεγάλη διαφορά. Δεν υπάρχει περίπτωση το iPhone να αποκτήσει μερίδιο στην αγορά. Καμία απολύτως περίπτωση!»
Πηγή:


newsbeast
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.