Ιστορική συμφωνία ΕΕ και Κορέας για τα δίκτυα 5G

0

Στόχος της συνεργασίας η συμβατότητα των δικτύων

Ιστορική συμφωνία σχετικά με την τεχνολογία των δικτύων 5G υπογράφηκε ανάμεσα στη Neelie Kroes, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Mun-Kee Choi, υπουργό Επίστημης και Τεχνολογίας της Ν. Κορέας. Η εν λόγω συμφωνία προβλέπει τη χρηματοδότηση και ανάπτυξη δικτύων 5G από κοινού.


Στόχος της συνεργασίας είναι η συμβατότητα των δικτύων σε παγκόσμιο επίπεδο -ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα στο roaming που ακόμη συναντάμε στα 4G δίκτυα-, αλλά και η έγκαιρη οικονομική εκμετάλλευση της 5G τεχνολογίας από κρατικούς φορείς και παρόχους τηλεφωνίας.


Η αλήθεια είναι ότι η Ευρώπη έμεινε χρονικά πολύ πίσω στα δίκτυα 4G. Όταν οι ΗΠΑ και πολλές ασιατικές χώρες απολάμβαναν τις γρήγορες ιντερνετικές ταχύτητες, η ΕΕ προσπαθούσε να καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία και τα διάφορα προβλήματα συμβατότητας των δικτύων.


Για να μην επαναληφθεί αυτό, η Neelie Kroes (που είναι και επίτροπος για τη Digital Agenda της ΕΕ) δηλώνει: «To 5G θα αποτελέσει ανάσα ζωής τόσο για την ψηφιακή οικονομία, όσο και για την ψηφιακή κοινωνία της Ευρώπης. Η πρωτοπορία μας στα 5G δίκτυα θα εδραιώσει την Ευρώπη στην κορυφή της ψηφιακής τεχνολογίας».


Πηγή:


newsbeast
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.