Έρευνα της Apple για ψεύτικες βαθμολογίες εφαρμογών στο App Store

0

Στόχος της εταιρείας να εξαλείψει τα ψεύτικα στοιχεία

Τα τελευταία στατιστικά του App Store της Apple ανέφεραν πως υπάρχουν διαθέσιμες 1,1 εκατομμύριο εφαρμογές με τον αριθμό να αυξάνει μέρα με τη μέρα, κάτι που κάνει αυτόματα την ανακάλυψη νέων αλλά και την αναγνωρισιμότητα ακόμη και μεγάλων developer δύσκολη από τους χρήστες.


Η Apple έχει ένα αλγόριθμο από την άλλη που κάνει εφαρμογές με καλύτερες βαθμολογίες χρηστών να είναι πιο εύκολο να τις βρει κάποιος.


Το παραπάνω γεγονός έχει κάνει οδηγήσει λοιπόν πολλούς προγραμματιστές στο να προσπαθούν με αθέμιτους τρόπους να εμφανίσουν την εφαρμογή τους πιο ψηλά στο App Store καταφεύγοντας σε μια σειρά ψεύτικων βαθμολογιών και σχολίων.


Σύμφωνα όμως με δημοσίευμα του TechCrunch, η Apple γνωρίζει αυτή την τροποποίηση και το κόλπο και έχει ξεκινήσει έρευνες αλλά και κινήσεις για να εξαλείψει τις ψεύτικες βαθμολογίες για τίτλους στο App Store.
H αναφορά κάνει λόγο πως η Apple θα αφαιρεί αυτόματα τις βαθμολογίες αυτές όταν έχει αρκετές αποδείξεις πως μια εφαρμογή με αθέμιτο τρόπο προσπάθησε να αλλάξει την θέση της στο App Store.


Για παράδειγμα στην παραπάνω φωτογραφία μπορείτε να δείτε μια τέτοια περίπτωση με 20.0000 βαθμολογήσεις μέσα σε ένα μόλις βράδυ.
Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τρόπος για ένα προγραμματιστή να αφαιρέσει τις βαθμολογίες εκτός αν αφαιρέσει ολόκληρη την εφαρμογή και την εκδώσει εκ νέου στο App Store.


Οι μηχανισμοί που έχει κινητοποιήσει η Apple παραμένουν άγνωστοι και το σίγουρο είναι πως φαινόμενα σαν τα παραπάνω υπάρχουν χιλιάδες μέσα στο App Store. Το θετικό είναι πως επίσημα η Apple έχει αναγνωρίσει αυτό το πρόβλημα και κινείται πλέον προς μια σωστή κατεύθυνση.


Πηγή:


newsbeast
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.