Δέκα gadgets της Apple που δεν βγήκαν στην αγορά

0

Συσκευές μιας άλλης εποχής

Οι νεότεροι θα γνωρίζουν την Apple εξαιτίας του iPhone, του iPad και των MacBooks. Οι παλιότεροι θα θυμούνται τα πρώτα iMacs, το logo με τα χρώματα και τον ελιτισμό της εταιρείας των Jobs και Wozniak, η οποία προτιμούσε να κάνει κάτι ξεχωριστό αδιαφορώντας για τις μαζικές πωλήσεις.


Φυσικά, μετά την κυκλοφορία του iPhone το 2007 αυτή η στρατηγική άλλαξε, κλείνοντας ακόμη πιο βαθιά στο συρτάρι μερικά σχέδια από τις δεκαετίες του υπερβολικού ελιτισμού.


Το βιβλίο «Keep It Simple: The Early Design Years of Apple» που κυκλοφόρησε πρόσφατα, αποκαλύπτει μια σειρά από concepts της περιόδου 1982-1990 που δεν βγήκαν ποτέ στην αγορά.


Το βιβλίο υπογράφει ο Hartmut Esslinger, ιδρυτής της θρυλικής για την εποχή εταιρείας Frog Design, ο οποίος αμειβόταν με 2 εκ. δολάρια το χρόνο από την Apple για να τη βοηθήσει να αποκτήσει δικό της σχεδιαστικό χαρακτήρα.


Στον Esslinger οφείλεται η αποκλειστική χρήση λευκού χρώματος στις συσκευές της Apple έως το 1990. Αυτός υπογράφει και τα 10 concept gadgets που ακολουθούν: «Πρωτόγονα» tablets, κινητά, ρολόγια και πολλά ακόμη…


Πηγή:


newsbeast
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.