Η βιντεοκάμερα που δεν της ξεφεύγει τίποτα!

0

Καταγράφει υλικό από πεδίο 360 μοιρών

Μια ομάδα γάλλων σχεδιαστών και μηχανικών δημιούργησαν μια μικρή βιντεοκάμερα από την οποία δεν ξεφεύγει σχεδόν τίποτα. Ο λόγος είναι ότι μπορεί να καταγράψει βίντεο σε ένα πεδίο 360×300 μοιρών, ανάλυσης 2048 x 1024 με ρυθμό 30 fps.


Η Giroptic 360cam, όπως ονομάζεται η βιντεοκάμερα, βρέθηκε πρόσφατα σε αναζήτηση χρηματοδότησης στο Kickstarter και μέσα σε ένα 24ωρο ξεπέρασε το στόχο συγκέντρωσης 150.000 δολαρίων.


Η βιντεοκάμερα χρησιμοποιεί 3 φακούς fish-eye με πεδίο 185 μοιρών και το εσωτερικό κύκλωμα «συρράβει» τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να δημιουργήσει το βίντεο.


Επιπλέον, η Giroptic 360cam διαθέτει GPS, γυροσκοπικό σύστημα σταθεροποίησης και 3 μικρόφωνα. Το υλικό καταγράφεται σε κάρτες SD, ενώ το ενσωματωμένο Wi-Fi επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν το υλικό άμεσα σε άλλη συσκευή, καθώς και να ελέγχουν τη βιντεοκάμερα εξ αποστάσεως.


Τέλος, οι δημιουργοί έχουν «προικίσει» τη 360cam με μια σειρά αξεσουάρ στα οποία περιλαμβάνονται αδιάβροχες θήκες και βοηθήματα στήριξης ώστε ο χρήστης να μην απαιτείται να την κρατάει στα χέρια του.


Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται για το Νοέμβριο, ενώ το κόστος της θα φτάνει τα 499 δολάρια.


newsbeast
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.