Δωρεά της Microsoft στο ελληνικό δημόσιο

0

Η εταιρεία δώρισε το προϊόν Visual Studio Premium

Στην αποδοχή δωρεάς της Microsoft προς το Ελληνικό Δημόσιο προχώρησε ο γενικός γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας κ. Αβραάμ Γούναρης.


Μπορεί ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς να δώρισε πρόσφατα 1,8 δισ. δολάρια στην εκστρατεία για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας ωστόσο η δωρεά της εταιρείας του προς το Ελληνικό Δημόσιο ήταν μάλλον συμβολικού χαρακτήρα.


Συγκεκριμένα δώρισε το προϊόν Visual Studio Premium εκτιμώμενης λιανικής τιμής 6.250 ευρώ. Το προϊόν αυτό επιτρέπει την ανάπτυξη εφαρμογών για PCs και κινητά σε περιβάλλον Windows, καθώς και web εφαρμογές.


Σημειώνεται πως το 2008 το Ελληνικό Δημόσιο είχε συνομολογήσει 4ετή συμφωνία συνεργασίας με την Microsoft Corporation. Με τη συμφωνία αυτή εξασφαλίζονταν προνομιακοί οικονομικοί όροι για την απόκτηση λογισμικού από το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς του παρεχόταν έκπτωση έως 20%, ανάλογα με τον όγκο των προμηθειών.


Η ίδια συμφωνία προέβλεπε την ίδρυση Κέντρων Καινοτομίας της Microsoft στην Ελλάδα, που θα υποστηρίζουν την ακαδημαϊκή κοινότητα, τις ελληνικές εταιρείες λογισμικού και τις νέες αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.


newsbeast
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.