Η Apple ανανέωσε τα δικαιώματα της Liquidmetal τεχνολογίας

0

Θα κάνει χρήση του υλικού σε περισσότερες εφαρμογές

Σύμφωνα με εγκεκριμένη αίτηση στη SEC (Securities and Exchange Commission), η Apple ανανέωσε πρόσφατα τα αποκλειστικά της δικαιώματα πάνω στη Liquidmetal τεχνολογία τουλάχιστον μέχρι και το Φεβρουάριο του επόμενου έτους.


Η Apple είχε αγοράσει τα δικαιώματα πίσω το 2010 και η συμφωνία είχε ημερομηνία λήξης αυτό το Φεβρουάριο.


Η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει την εν λόγω τεχνολογία μόνο για μικρές εφαρμογές, όπως το τσιμπιδάκι για την εξαγωγή της sim στα iPhone, αλλά όλοι πιστεύουν πως τα σχέδια της δεν περιορίζονται σε κάτι τόσο μικρό και πως στο άμεσο μέλλον θα έχουμε μεγαλύτερη χρήση αυτής της τεχνογνωσίας.


H Liquidmetal τεχνολογία προσφέρει μοναδικά χαρακτηριστικά και σαν υλικό είναι πολύ δυνατό, ανθεκτικό και ελαφρύ, ενώ μπορεί να μπει σε διάφορα καλούπια με σχετική άνεση.


Δυστυχώς όμως μέχρι και σήμερα η τεχνολογία αυτή θεωρείτε σε βρεφικό ακόμη στάδιο με τους ειδικούς να πιστεύουν πως θα χρειαστεί ένα διάστημα 3-5 χρόνων πριν δούμε κάτι σε μεγάλη κλίμακα.


Η Apple έχει κατοχυρώσει ήδη πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας πάνω στη συγκεκριμένη τεχνική και το υλικό και η πρόσφατη ανανέωση για τα αποκλειστικά δικαιώματα της σημαίνει πως κάτι ετοιμάζει στο άμεσο μέλλον.


Πηγή:


newsbeast
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.