Το Facebook έκλεισε τη σελίδα Ιταλίδας εξαιτίας φωτογραφίας λεσβιακού φιλιού

0

Υπήρξαν αναφορές χρηστών για «αποκρουστικό περιεχόμενο»

Μια Ιταλίδα είδε το Facebook να της κλείνει το λογαριασμό που διατηρούσε στο κοινωνικό δίκτυο, αφού ανέβασε μια φωτογραφία με δύο γυναίκες να φιλιούνται.


Η 28χρονη Carlotta Trevisan, πληροφορήθηκε ότι παραβίασε τους όρους χρήσης του Facebook αναφορικά με το «γυμνό και την πορνογραφία» όταν ανέβασε τη συγκεκριμένη φωτογραφία το Σάββατο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Ομοφοβία και την Τρανσφοβία, όπως αναφέρει η διαδικτυακή έκδοση της Independent.


Η ίδια δήλωσε στην ιταλική «La Stampa» ότι ένας χρήστης έκανε αναφορά στη φωτογραφία για «αποκρουστικό περιεχόμενο» και κάποιος άλλως παραπονέθηκε ότι έχουν «να προστατέψουν μικρά παιδιά».


Το Facebook επικοινώνησε με την Trevisan προκειμένου να της ζητήσει να αφαιρέσει την εικόνα. Όταν εκείνη αρνήθηκε, ενημερώθηκε ότι το προφίλ της θα διαγραφεί για «παραβίαση των όρων της κοινότητας».


Ωστόσο, η φωτογραφία που ανέβασε, χρησιμοποιείται ευρέως στο διαδίκτυο σε θέματα που σχετίζονται με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.


Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο, ωστόσο αργότερα και έπειτα από διαμαρτυρίες η λειτουργία του προφίλ της αποκαταστάθηκε και η γυναίκα ξανανέβασε την επίμαχη φωτογραφία.


newsbeast
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.