Προεκλογικό ψηφιακό γκάλοπ για την περιφέρεια Αττικής

0

Ερευνητές της Metron Analysis κάνουν χρήση ειδικής εφαρμογής για tablet

Μπορεί η ψηφιακή κάλπη να είναι ακόμη μακριά για την Ελλάδα, ωστόσο το εκλογικό σώμα ήδη παίρνει γεύση του λεγόμενου e-voting μέσα από νέες εφαρμογές που αξιοποιούν την τεχνολογία.


Αυτές τις μέρες, η Metron Analysis διενεργεί προεκλογική ψηφιακή δημοσκόπηση για την περιφέρεια Αττικής με τη χρήση tablet που έχει ενσωματωμένη ειδική εφαρμογή και με την υποστήριξη του νέου, υψηλής ταχύτητας δικτύου της WIND.


Το ψηφιακό γκάλοπ από τη Metron Analysis γίνεται από ερευνητές που καλύπτουν όλη την Αττική με συνεντεύξεις door-to-door και αποστέλλουν τα δεδομένα κάθε συνέντευξης άμεσα στο κεντρικό σύστημα επεξεργασίας και ανάλυσης της Metron χάρη στο tablet που χρησιμοποιούν και τη σύνδεση στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της WIND.


Με αυτόν τον τρόπο η συλλογή των στοιχείων γίνεται αυτόματα και το δίκτυο της WIND εξασφαλίζει αξιοπιστία, αμεσότητα και υψηλή ταχύτητα στη μετάδοση. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Metron Analysis χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες και την κινητή τηλεφωνία στην ερευνητική διαδικασία.


Το 2012 είχε υλοποιήσει στη χώρα μας πιλοτικό ψηφιακό exit poll στις εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις και πάλι με τεχνολογικό εταίρο τη WIND.


Τα αποτελέσματα του ψηφιακού γκάλοπ θα παρουσιαστούν σήμερα, Παρασκευή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Αντίστοιχο γκάλοπ θα διενεργηθεί και στο β’ γύρο των εκλογών για την περιφέρεια Αττικής.


newsbeast
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.