Ερευνητές δημιουργούν hydrogel για ταχύτατη και ακριβή αποκατάσταση σπασμένων οστών [Video]

0Είναι γνωστό ότι όσο μεγαλώνει η ηλικία του ανθρώπου, τόσο πιο χρονοβόρα και δύσκολη είναι η επαναφορά ενός σπασμένου οστού στην αρχική του μορφή, αλλά ακόμη και σε μικρότερες ηλικίες τα κατάγματα των οστών συνήθως θέλουν πολύ προσεκτική φροντίδα από την ομάδα αποκατάστασης και μεγάλη υπομονή από τον ασθενή.

Αυτή την επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία ανάρρωσης φιλοδοξεί να βελτιώσει μια ερευνητική ομάδα του Rice University, η οποία παρουσίασε μια υδρογέλη (hydrogel) που επιταχύνει την παραγωγή οστίτη ιστού από το σπασμένο οστό ώστε να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση.

Με απλά λόγια, ο γιατρός θα μπορεί να τοποθετεί την υδρογέλη εμπλουτισμένη με βλαστικά κύτταρα του ασθενούς στα σημεία του οστού όπου υπάρχει κάταγμα και χάριν στην σχεδόν υγρή μορφή της θα έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει ένα “καλούπι” επάνω στο οποίο θα αναπτυχθεί ο οστίτης ιστός. Όσο αναπτύσσεται ο οστίτης ιστός, τόσο αποσυντίθεται το “καλούπι” της υδρογέλης.

Οι ερευνητές θέλουν να δοκιμάσουν την τεχνική τους σε δύσκολες περιπτώσεις (όπως κατάγματα κρανίου), αλλά σίγουρα θα βρει εφαρμογή σε πιο καθημερινές επεμβάσεις.

[via
]


techgear
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.