Η διασκεδαστική πλευρά του διαδικτύου

0

Πόσα μπορεί να μάθει κανείς…

Το διαδίκτυο είναι σαν μια τεράστια βιβλιοθήκη που μπορεί να χωρέσει τα πάντα ακόμη και σε μια μικρή φορητή συσκευή, που κουβαλάτε στην τσέπη του παντελονιού σας.


Φυσικά, δεν είναι όσα περιέχει χρήσιμα, ούτε πολλές φορές πραγματικά. Όμως πολλά από αυτά είναι άκρως διασκεδαστικά.


Όπως αυτές οι πληροφορίες που θα βρείτε παρακάτω.


Για να χτίσει κανείς ένα διώροφο σπίτι 230 τετραγωνικών μέτρων θα χρειαζόταν 514.731 , ή 27.735 τούβλα από έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή συνολικής αξίας 332.820 δολαρίων.


Αν, μάλιστα, θέλατε να σηκώσετε το σπίτι σας στον αέρα με μπαλόνια, όπως στην ταινία κινουμένων σχεδίων της Pixar «Up», θα χρειαζόσασταν 64.705.000 μπαλόνια.


Ενώ, αν θέλετε να γνωρίζετε ποιες είναι οι πιθανότητες ένας αστεροειδής να συγκρουστεί με ένα σπίτι στη γη… αυτές είναι 1 στα 2.196.269.636.024 κάθε χρόνο.

Το BBC Future έχει σχεδιάσει ένα διαδραστικό γραφικό, που σας επιτρέπει να αλλάξετε τις μεταβλητές της εξίσωσης Drake –μια θεωρητική εκτίμηση του πόσοι άλλοι ανιχνεύσιμοι πολιτισμοί μπορεί να υπάρχουν στο γαλαξία μας, γράφει ο Mark Strauss για την ιστοσελίδα io9.com.


Ακόμη και ελάχιστες αλλαγές στις μεταβλητές, αλλάζουν δραματικά το αποτέλεσμα. Είναι μια ενδιαφέρουσα υπενθύμιση του πόσες πολλές μεταβλητές παραμένουν άγνωστες σε μας και πόσοι παράγοντες ήταν αναγκαίοι για να καταστεί δυνατή η εμφάνιση και η (μέχρι στιγμής) επιβίωση του homo sapiens.


Επιλέγετε το αγαπημένο σας , πληκτρολογείτε το βάρος σας και αμέσως μπορείτε να μάθετε πόση ποσότητα πρέπει να πιείτε την ημέρα για να… πεθάνετε!


Στην ιστοσελίδα του μπορεί κανείς να βρει μια εικόνα της Γης, που απεικονίζει πού υπάρχει φως και πού σκοτάδι στον πλανήτη. Μπορείτε να επιλέξτε όποια χρονιά θέλετε, μήνα, μέρα, ώρα ακόμη και λεπτό από το 1700 μέχρι το 2030.


Αυτό το διαδραστικό γραφικό σας δείχνει πόσοι πλανήτες χρειάζονται για να «αντέξουν» τον .


Ο υπολογιστής που δημιουργήθηκε από το τμήμα αστρονομίας του πανεπιστημίου του σας δίνει τη δυνατότητα να σπείρετε τον όλεθρο σε ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα, στέλνοντας έναν αστεροειδή ή κομήτη να πέσει στον πλανήτη της επιλογής σας.


Τέλος, σας ενημερώνει πόσο μεγάλο κρατήρα δημιουργήσατε και τι ποσά ενέργειας απελευθερώθηκαν κατά τη σύγκρουση.


Το πανεπιστήμιο του δημιούργησε ένα διαδικτυακό εργαλείο για να υπολογίζετε την ταχύτητα και το διασκελισμό των δεινοσαύρων.


newsbeast
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.