Επιστήμονες δημιούργησαν την πρώτη μορφή ζωής με “εξωγήινο”DNA!

0Όσοι έχετε σπουδάσει κάτι σχετικό με τι Βιολογία ή έχετε μνήμες από τα μαθήματα στο σχολείο, τότε θα γνωρίζετε ότι το DNA των ζωντανών οργανισμών αποτελείται από διαφορετικούς συνδυασμούς των 4 αζωτούχων βάσεων (αδενίνη, γουανίνη, κυτοσίνη και θυμίνη – A/G/C/T). Αυτό πιθανότατα ισχύει εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα πράγματα αφού έβαλε το χεράκι του ο άνθρωπος.

Όλα οσα πρέπει να γνωρίζεις για το DNA σε ένα animation [Video]

Μετά από σχεδόν 2 δεκαετίες ερευνών, επιστήμονες του Scripps Research Institute (La Jolla, California) συνέθεσαν “εξωγήινο” DNA που περιλαμβάνει 2 τεχνητές αζωτούχες βάσεις (X, Y) και το τοποθέτησαν επιτυχώς μέσα σε ζωντανό βακτήριο E.Coli, το οποίο συνέχισε κανονικά την αντιγραφή και τη μετάφραση του (αναλυτικές λεπτομέρειες εδώ
). Έτσι, έχουμε ένα ζωντανό κύτταρο με αποθηκευμένη “αυξημένη” γενετική πληροφορία που μπορεί να την κληρονομήσει στους διαδόχους του.

Σύνθεση DNA είχε γίνει επιτυχημένα και στο παρελθόν, αλλά είναι η πρώτη φορά που γίνεται παρέμβαση στις θεμελιώδεις μονάδες του με την προσθήκη τεχνητών αζωτούχων βάσεων. Θυμηθείτε ότι οι 4 φυσικές αζωτούχες βάσεις σχηματίζουν σε τριάδες 20 αμινοξέα, ο συνδυασμός των οποίων δίνει τη δομή των πρωτεϊνών. Επομένως, με 6 αζωτούχες βάσεις ο αριθμός των αμινοξέων αυξάνεται σε 172 και οι συνδυασμοί για νέες πρωτεΐνες αυξάνονται εκθετικά.

Σύμφωνα με τον Floyd Romesberg, επικεφαλής της έρευνας,

Εάν όλα πάνε καλά και στο μεταξύ δεν έχουν δημιουργήσει κάποια νέα μορφή καρκίνου από τις αλλοιώσεις του DNA, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα αποτελέσματα τους για νέα εμβόλια και καλύτερα στοχευμένα φάρμακα.

[via
]


techgear
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.