Ταυτόχρονη φόρτιση 40 smartphones… από απόσταση

0

Ένα πρωτοποριακό σύστημα ασύρματης τροφοδοσίας συσκευών ανέπτυξαν ερευνητές

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο KAIST της Κορέας ανέπτυξαν ένα ασύρματο σύστημα φόρτισης που μπορεί να τροφοδοτήσει ταυτόχρονα μέχρι και 40 smartphones που βρίσκονται σε απόσταση 5 μέτρων.


Το στοιχείο που διαφοροποιεί το συγκεκριμένο ασύρματο σύστημα με άλλα, είναι η ικανότητά του να φορτίσει ταυτόχρονα μεγάλο αριθμό συσκευών. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να παράσχει επαρκή ενέργεια για την τροφοδότηση αρκετά μεγαλύτερων συσκευών όπως ανεμιστήρες, τηλεοράσεις και υπολογιστές, ταυτόχρονα.


Το σύστημα φέρει την ονομασία Dipole Coil Resonant System (DCRS) και βασίζεται σε μαγνητικά πεδία που μεταφέρουν ενέργεια και στο Coupled Magnetic Resonance System (CMRS) που παρουσιάστηκε από ερευνητές του MIT το 2007.


«Με το DCRS μια μεγάλη LED TV καθώς και 3 ανεμιστήρες 40 W μπορούν να τροφοδοτούνται από απόσταση 5 μέτρων», δήλωσε ο Chun T. Rim, καθηγητής στο KAIST. Ενδεικτικά, ας σημειωθεί ότι το σύστημα μεταδίδει περισσότερη ενέργεια από μικρότερη απόσταση, περίπου 471 W στα 4 μέτρα και 1403 W στα 3 μέτρα.
newsbeast
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.