Οπλισμένα ρομπότ για την προστασία των ρωσικών πυραύλων

0

New Scientist: Αναλαμβάνουν δράση εντός του 2014

Οπλισμένα ρομπότ θα αναλάβουν εντός του έτους τη φύλαξη πέντε ρωσικών βάσεων βαλλιστικών πυραύλων, σύμφωνα το New Scientist. Όπως αναφέρει το περιοδικό, η ανάπτυξη των ρομποτικών φρουρών ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα από το στελέχους του υπουργείου Άμυνας της χώρας, Ντίμτρι Αντρέγιεφ.


Το ρομπότ-φύλακας αναπτύχθηκε από την Izhevsk Radio Plant, μια εταιρεία με έδρα 1.200 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. Έχει μέγεθος αυτοκινήτου, βάρος 900 κιλά και διαθέτει κάμερες, αποστασιόμετρο λέιζερ και ραντάρ, καθώς και ένα οπλοπολυβόλο των 12,7 χιλιοστών.


Μπορεί να λειτουργεί για δέκα ώρες, αναπτύσσοντας ταχύτητα 45 χιλιομέτρων ανά ώρα, ή να πέφτει σε κατάσταση αναμονής για διάστημα μιας εβδομάδας.


Σύμφωνα με το New Scientist, τα ρομπότ θα μπορούν να προσβάλλουν στόχους χωρίς να απαιτείται άδεια από άνθρωπο χειριστή.


Οι δοκιμές τους, σύμφωνα με τον Αντρέγεφ, ξεκίνησαν μέσα στον Μάρτιο, και τα ρομπότ θα αναλαμβάνουν αποστολές αναγνώρισης, περιπολίας, εντοπισμού και καταστροφής στατικών ή κινούμενων στόχων και παροχής πυρών υποστήριξης στο προσωπικό ασφαλείας που φυλά τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.newsbeast
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.