Πώς θα παίζετε τις μηχανές αναζήτησης… στα δάχτυλα

0

Κόλπα για εύκολη, ευχάριστη και βέλτιστη αναζήτηση στο διαδίκτυο

Σας έχει τύχει ποτέ να κάνετε αναζήτηση μέσω της μηχανής της Google και τα αποτελέσματα που εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή σας να μην έχουν καμία σχέση με αυτό που ψάχνετε;


Πόσες φορές δεν έχει χρειαστεί να πατήσετε επανειλημμένα το κουμπί «Πίσω» (back button) στο Google Chrome, για να βρείτε εκείνη τη σελίδα που διαβάζατε πριν από λίγη ώρα και έχει «χαθεί» ανάμεσα στις προηγούμενες από αυτήν και τις επόμενες;


Τα πράγματα όμως μπορούν να γίνουν τόσο απλά!


Η μηχανή αναζήτησης της Google προσφέρει πολλά μικρά «κόλπα», που κάνουν τη διαδικασία αναζήτησης περιεχομένου και την περιήγηση στις διάφορες ιστοσελίδες πιο εύκολη κι ευχάριστη.


Ακόμη κι αν νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα, το πιο πιθανό είναι να σας διαφεύγουν μερικά.


Δείτε παρακάτω κάποια από αυτά, όπως τα συγκέντρωσε η Lisa Eadicicco σε άρθρο της για το Business Insider.

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν κάνουν μια διαδικτυακή έρευνα αγοράς, αναζητούν προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρονται σε ένα συγκεκριμένο εύρος τιμών.


Για να είναι πιο «στοχευμένη» η αναζήτησή σας μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google χρησιμοποιήστε το «κόλπο» με τις δύο τελείες, για να δηλώσετε το εύρος τιμών.


Αν ψάχνετε για παράδειγμα μια φωτογραφική μηχανή, η τιμή της οποίας κυμαίνεται ανάμεσα σε 50 έως 100 δολάρια, τότε αυτό που πρέπει να εισάγετε στη μηχανή αναζήτησης είναι το εξής: camera $50..$100.


Δε χρειάζεται να κάνετε τόσα κλικ, όσες και οι ιστοσελίδες στις οποίες έχετε περιηγηθεί, για να βρείτε αυτή που ανοίξατε πρώτη!


Αρκεί να πατήσετε παρατεταμένα το πλήκτρο «back», με το αριστερό κουμπί του ποντικιού, για να δείτε το ιστορικό σας.


Αν δε χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο όρο (OR), η Google θα σας βγάλει τα σχετικά αποτελέσματα για όλες τις λέξεις κλειδιά που έχετε εισάγει.


Αν βιάζεστε, ή αν δε θυμάστε καλά μια λέξη ή κάποιες λέξεις από μια φράση που αναζητάτε (π.χ. τον τίτλο ενός τραγουδιού), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αστερίσκο (*).


Με αυτόν τον τρόπο η μηχανή αναζήτησης θα «γεμίσει» το κενό.

Το Incognito Mode του Google Chrome επιτρέπει την περιήγηση στο Διαδίκτυο, χωρίς να καταγράφεται το ιστορικό σας, δηλαδή οι σελίδες που επισκέπτεστε.


Αυτό φυσικά, δε σημαίνει ότι γίνεστε ξαφνικά «αόρατοι». Το αφεντικό σας και το τεχνικό τμήμα της επιχείρησης στην οποία εργάζεστε θα μπορεί να «δει» ακριβώς τι έχετε κάνει. Ωστόσο, ο browser δε θα «καταγράψει» το ιστορικό σας.


Αυτό είναι χρήσιμο, όταν για παράδειγμα χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή κάποιου φίλου σας, ή π.χ. έναν σε μια δημόσια βιβλιοθήκη.


Αν έχετε πολλά ανοιχτά tabs μπορείτε να τα κλείσετε πολύ εύκολα, απλά πατώντας τη ροδέλα του ποντικιού τη στιγμή που αφήνετε τον κέρσορα επάνω σε αυτά.


Όταν έχετε ανοίξει πολλά tabs και ξαφνικά αρχίσει να ακούγεται μουσική από κάποιο από αυτά και δε μπορείτε να το εντοπίσετε, αναζητήστε το εικονίδιο των ηχείων. Αυτό θα σας κατευθύνει προς τη σωστή σελίδα, που δημιουργεί το «πρόβλημα».


newsbeast
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.