Εγκαίνια για το Μουσείο Καινοτομίας της Samsung

0

Παρουσιάζονται αυθεντικές εφευρέσεις αλλά και πρόσφατες τεχνολογίες αιχμής

Η Samsung εγκαινίασε το Mουσείο Καινοτομίας «Samsung Innovation Museum» (S/I/M), που ως στόχο έχει την εξερεύνηση του παρελθόντος, το παρόντος και του μέλλοντος της βιομηχανίας ηλεκτρονικών ειδών.


Στο Μουσείο Καινοτομίας της Samsung, που βρίσκεται στην πόλη Suwon της Κορέας, οι επισκέπτες μπορούν να δουν την πλούσια ιστορία των ηλεκτρονικών ειδών, από τις πρώτες ηλεκτρονικές ανακαλύψεις των Michael Faraday, Thomas Edison και Graham Bell, καθώς και να πάρουν μία γεύση από το μέλλον με τις καινοτομίες που θα ακολουθήσουν.


Το πενταόροφο μουσείο, έκτασης 10.950 τ.μ., χωρίζεται σε τρεις εκθεσιακούς χώρους που παρουσιάζουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της βιομηχανίας ηλεκτρονικών ειδών.


Στις αίθουσες 1 και 2, οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για περισσότερα από 150 ιστορικά αντικείμενα, ενώ στην αίθουσα 3 παρουσιάζεται το παρόν και το μέλλον της τεχνολογίας.
Στην πρώτη αίθουσα παρουσιάζεται η ιστορία των πρώτων ανακαλύψεων μεταξύ του 18ου και 20ου αιώνα. Η αίθουσα χωρίζεται σε πέντε τμήματα: Ανακάλυψη της ηλεκτρικής ενέργειας, του φωτισμού, των τηλεπικοινωνιών, των οικιακών συσκευών και του ραδιοφώνου.


Σε αυτήν την αίθουσα παρουσιάζονται και οι εφευρέσεις των Michael Faraday, Thomas Edison και Graham Bell, καθώς και τα παρακάτω πρωτότυπα μοντέλα:


- Η φιάλη του Leyden του Pieter van Musschenbroek, 1745

- Ο ασύρματος τηλέγραφος «Maggie» του Guglielmo Marconi, 1896

- Ο αρχικός λαμπτήρας πυρακτώσεως του Thomas Edison, περίπου το 1900

- Το ηλεκτρικό πλυντήριο Maytag νούμερο 45, 1911

- Το ψυγείο της GE Monitor Top, 1929


Στην αίθουσα παρουσιάζεται, επίσης, εκτενώς η ιστορία εταιρειών που υπήρξαν πρωτοπόρες στη βιομηχανία, όπως της Siemens (1847), της AT&T (1885), της Philips (1891), της GE (1892) και της NEC (1899).
Στη δεύτερη αίθουσα που αποτελείται από τρεις ζώνες παρουσιάζονται οι βασικοί πυλώνες που στηρίζουν τη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών: ημιαγωγοί, οθόνες και συσκευές κινητής.


Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για τα γεγονότα-ορόσημο στην ιστορία της τεχνολογίας, όπως την εφεύρεση του τρανζίστορ, την ανάπτυξη ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, την ιστορία των ημιαγωγών και την εξέλιξη της τεχνολογίας στις οθόνες.


Στο τμήμα κινητής παρουσιάζονται το πρώτο κινητό τηλέφωνο και το πρώτο smartphone παγκοσμίως. Μαζί με τα προϊόντα της Samsung στην αίθουσα 2, παρουσιάζονται και προϊόντα άλλων πρωτοποριακών εταιρειών, όπως της Intel, Sony, Sharp, Nokia και Motorola.


Επίσης, στο χώρο υπάρχει και ένα εργαστήριο, όπου τα παιδιά μπορούν να μάθουν για τους ημιαγωγούς, τις οθόνες και τις τηλεπικοινωνίες.
Στην τελευταία αίθουσα παρουσιάζεται το όραμα της Samsung για το μέλλον, αλλά και οι τελευταίας τεχνολογίας προτάσεις της εταιρείας.


Η αίθουσα χωρίζεται σε τρία μέρη:


- Το Θέατρο, στο οποίο οι επισκέπτες μέσω μιας 180 μοιρών UHD πανοραμικής οθόνης μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με τη δέσμευση της Samsung στην καινοτομία και τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος.


- Την Γκαλερί για την παρουσίαση των προϊόντων της εταιρείας, από πρωτοποριακά επαγγελματικά προϊόντα μέχρι και τελευταία προϊόντα παγκοσμίου κύρους, όπως οι κυρτές τηλεοράσεις.


- Το χώρο που παρουσιάζει την κοινωνική δράση της εταιρείας.
Επιπλέον στον πρώτο όροφο του μουσείου καινοτομίας της Samsung βρίσκεται η αίθουσα ιστορίας της εταιρείας. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν την ιστορία της εταιρείας, από την αρχή της ίδρυσής της έως και σήμερα.

newsbeast
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.