Η νέα ναυαρχίδα της Samsung

0

Αναβαθμισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες που εντυπωσιάζουν για το Samsung Galaxy S5 – Δείτε το βίντεο

Η νέα ναυαρχίδα της στο χώρο των smartphone, ακούει στο όνομα Samsung Galaxy S5 και είναι πλέον διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά.


Η νέα συσκευή της κορεατικής εταιρείας διαθέτει οθόνη 5,1 ιντσών τεχνολογίας Full HD Super AMOLED με ανάλυση 1920 x 1080 pixels.


Την προσοχή του κοινού συγκέντρωσαν ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων (Fingerprint Scanner), καθώς και ο αισθητήρας που αντιλαμβάνεται τους παλμούς της καρδιάς.


Ο Fingerprint Scanner βρίσκεται στο Home Button και μπορεί να χρησιμοποιηθεί -πέραν του ξεκλειδώματος της συσκευής- και για την πραγματοποίηση πληρωμών μέσω PayPal.


Ο αισθητήρας των καρδιακών παλμών είναι τοποθετημένος δίπλα από το LED flash της συσκευής. Πιέζοντας τον με το δάχτυλο για 10 δευτερόλεπτα, καταγράφει τους παλμούς μας. Τα δεδομένα αποστέλλονται στην ανανεωμένη εφαρμογή S Health η οποία αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο για να καταγράφει την άσκηση και φυσική σας κατάσταση.


Στην καρδιά της συσκευής «τρέχει» ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής 2,5 GHz, ο οποίος συνοδεύεται από 2 GB RAM. Όσο για το χώρο εσωτερικές αποθήκευσης, 16 GB που μπορούν να επεκταθούν με τη βοήθεια κάρτας microSD. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά εξασφαλίζουν την εξαιρετικά άνετη και ομαλή λειτουργία του λογισμικού Android 4.4.2.


Ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ότι όταν ενεργοποιηθεί το Ultra Power Saving Mode, το Galaxy S5 κάνει την οθόνη του ασπρόμαυρη , ελαχιστοποιώντας την κατανάλωση ισχύος.
Όσον αφορά τις φωτογραφικές επιδόσεις της συσκευής, διαθέτει κάμερα 16MP και την . Μπορεί να καταγράψει βίντεο με 4K, ενώ η συσκευή υποστηρίζει επεξεργασία HDR σε πραγματικό χρόνο. Από την άλλη, η εμπρόσθια κάμερα είναι ανάλυσης 2MP. Πολύτιμος σύμμαχος των επίδοξων φωτογράφων είναι το λογισμικό με δυνατότητα διαφορετικής εστίασης εκ των υστέρων στις φωτογραφίες
Οι αρετές του Galaxy S5 φαίνονται και στον τομέα της συνδεσιμότητας, καθώς η συσκευή υποστηρίζει LTE δίκτυα, ενώ το Wi-Fi συνδυάζεται με τη λειτουργία MiMo για διπλάσια ταχύτητα και «Download booster» για κατέβασμα αρχείων χρησιμοποιώντας WiFi και 4G ταυτόχρονα. Το «παρών» δίνουν τέλος, Bluetooth 4.0 και NFC.


Η Samsung, τέλος, έστρεψε την προσοχή της και στη βελτίωση της αντοχής της συσκευής, πιστοποίηση IP67, καθώς το Galaxy S5 είναι ανθεκτικό στο νερό και στην σκόνη.


To Galaxy S5 μπορεί να συνεργαστεί με τα νεότερα έξυπνα ρολόγια της Samsung, Gear 2 και Gear 2 Neo και το λεπτό και ελαφρύ Gear Fit.


To Samsung Gear Fit είναι το πρώτο με κυρτή οθόνη Super AMOLED 1,84 ιντσών (4,67 εκατοστά), με βάρος 27 γραμμάρια. Διαθέτει μετρητή βημάτων, «άσκησης», καρδιακών παλμών, ύπνου, χρονόμετρο και αντίστροφη μέτρηση. Δέχεται από το Galaxy S5 ειδοποιήσεις από τα κοινωνικά δίκτυα, ενημερώσεις για τις κλήσεις, τα e-mail και από apps. έχει και μπορεί να λειτουργήσει ως τηλεκοντρόλ. Με τυπική χρήση, η μπαταρία 210mAh αρκεί για 3-4 μέρες και έως 5 ημέρες.newsbeast
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.