Αλλαγές στις ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook

0

Τα νέα χαρακτηριστικά που θα δούμε στο κοινωνικό δίκτυο

Νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας και επιλογές διαμοιρασμού περιεχομένου φέρνει το Facebook.


Ορισμένες από αυτές τις αλλαγές έχουν ήδη εμφανιστεί σε χρήστες, ενώ άλλες αναμένεται να ενσωματωθούν σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τον Michael Novak, product manager του κοινωνικού δικτύου.


Μεταξύ των αλλαγών που έχουν ήδη εφαρμοστεί ή θα δούμε τον επόμενο καιρό, είναι οι εξής:
Όταν σήμερα «ποστάρουμε» κάτι στο Facebook το μενού που επιλέγουμε σε ποιους θα εμφανιστεί, φαίνεται κάπως έτσι…
Ωστόσο πλέον, ένα επιπλέον μενού εμφανίζει επιλογές όπως «Σε όλους που έχουν Facebook ή σε όσους δεν έχουν», όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία που δημοσίευσε η Washington Post.


Μέχρι σήμερα, οι φωτογραφίες χρονολογίου ήταν προεπιλεγμένα δημόσιες, στην ίδια κατηγορία με πληροφορίες όπως το όνομα και η φωτογραφία προφίλ. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πληροφορίες αυτές χρησιμεύουν για να ξεχωρίζει ο ένας χρήστης από τον άλλο. Ωστόσο, σύντομα, οι χρήστες θα μπορούν να κρύβουν και τις φωτογραφίες χρονολογίου.
Τι συμβαίνει όταν μοιραζόμαστε κάτι και ένας φίλος το κάνει re-share στο δικό του προφίλ; Ποιος μπορεί να το δει; Η απάντηση σύμφωνα με το Facebook είναι μόνο οι κοινοί φίλοι και τις επόμενες εβδομάδες, αυτό θα γίνει πιο σαφές στους χρήστες με ειδικές προειδοποιήσεις στα posts, που θα εξηγούν πώς λειτουργεί, όπως σημειώνει η Washington Post.
Το Facebook δοκιμάζει μια προειδοποιητική οθόνη που θα ρωτά τους χρήστες οι οποίοι δεν έχουν ελέγξει τις ρυθμίσεις απορρήτου, εάν θέλουν τα posts τους να μοιράζονται δημόσια από προεπιλογή, ή στους φίλους τους.


Η προειδοποιητική οθόνη θα συνοδεύεται από το σκίτσο ενός μικρού δεινόσαυρου.
newsbeast
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.