Τρίτη στον κόσμο σε πωλήσεις κινητών η Huawei

0

Ο κινέζος «γίγαντας» δεν πτοείται από το ανεπίσημο εμπάργκο

Το 2013 ήταν η χρονιά του φιδιού στο κινεζικό ημερολόγιο και επίσης ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την Huawei και τα κινητά της τηλέφωνα.


Με έσοδα 38,5 δισ. δολαρίων (αύξηση 8,5% σε σχέση με το 2012) και 17,8% περισσότερες πωλήσεις στο λιανεμπόριο, η Huawei καταλαμβάνει την τρίτη θέση παγκοσμίως στον πίνακα των κατασκευαστών κινητών.


Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι μόλις το ένα τρίτο της αύξησης των εσόδων της Huawei οφείλεται στην κινεζική αγορά. Το μεγαλύτερο μέρος του κύκλου εργασιών της εταιρείας έλαβε χώρα στις υπόλοιπες ασιατικές χώρες, στην Ευρώπη, αλλά και στα κράτη της Νότιας Αμερικής.


Ανησυχία είχε εκφράσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με την ασφάλεια των δικτύων της Huawei, κατηγορώντας έμμεσα την εταιρεία για στενές σχέσεις με την κυβέρνηση της Κίνας και κλοπή προσωπικών και βιομηχανικών δεδομένων.


Στο ίδιο μήκος κύματος και οι κυβερνήσεις της Αυστραλίας και της Μ. Βρετανίας, ουσιαστικά έδωσαν «ταξιδιωτική οδηγία» στους καταναλωτές να αποφεύγουν τα δίκτυα και τις συσκευές της Huawei.


Παρόλα αυτά, η κινεζική εταιρεία σπάει ρεκόρ πωλήσεων, κυρίως λόγω των συσκευών που πουλάει στους ανά τον κόσμο παρόχους κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι με τη σειρά τους τις «βαφτίζουν» με το δικό τους brand name.


Φυσικά, υπάρχουν και πολύ πιο ποιοτικές συσκευές της Huawei, όπως αυτές που είδαμε στο πρόσφατο Mobile World Congress.

newsbeast
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.