«Δεν έγκειται στο κράτος να αποφασίζει πώς επικοινωνούν οι πολίτες»

0

Το Βερολίνο επικρίνει την Άγκυρα για το «μπλόκο» στο Twitter

Μέσω Twitter επέλεξε και το Βερολίνο να σχολιάσει την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αποκλειστεί η πρόσβαση στο Twitter στη χώρα. Σε μήνυμά του στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης τόνισε πως δεν είναι το κράτος αυτό που αποφασίζει πώς επικοινωνούν οι πολίτες.


«Σε μια ελεύθερη κοινωνία, η επιλογή των μέσων που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία ανήκει στους πολίτες, όχι στο κράτος. #Τουρκία», έγραψε ο Στέφεν Ζάιμπερτ στο λογαριασμό του στο Twitter.


Λίγο αργότερα, στη διάρκεια μιας τακτικής κυβερνητικής συνέντευξης Τύπου, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτς αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει τη λέξη λογοκρισία για το θέμα αυτό.


Η Βιρτς υπενθύμισε πως η Γερμανία «δεσμεύεται υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης» και πως το Βερολίνο θεωρεί «αρνητικά αυτού του είδους τα μέτρα, που εμποδίζουν ή αποκλείουν τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας».


Οι τουρκικές αρχές τηλεπικοινωνιών (TIB) ανακοίνωσαν αργά χθες το βράδυ ότι απέκλεισαν την πρόσβαση στο Twitter με διαταγή της δικαιοσύνης, μετά την απειλή που εκτόξευσε ο Ερντογάν ότι θα απαγορεύσει τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης σε αντίποινα για τη δημοσίευση του περιεχομένου τηλεφωνικών υποκλοπών, βάσει των οποίων κατηγορείται στο πλαίσιο ενός σκανδάλου διαφθοράς.


newsbeast
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.