Ψηφιακός οδηγός για «έξυπνα» τηλέφωνα σε Ελλάδα και Βουλγαρία

0

Η εφαρμογή θα περιλαμβάνει πλούσιο τουριστικό περιεχόμενο

Μνημεία πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, που πολλά από αυτά δεν είχαν την προβολή που θα έπρεπε λόγω ελλιπούς χαρτογράφησης, αναδεικνύονται μέσα από έναν ψηφιακό πολυμεσικό οδηγό (E-Guide) που σύντομα αναμένεται να είναι διαθέσιμος σε φορητές συσκευές και «έξυπνα» τηλέφωνα.


Πρόκειται για τον πυρήνα του έργου «Τουριστική Πρωτοβουλία για την κοινή πολιτιστική κληρονομιά», εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Πάρτσιας από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.


Το έργο επικεντρώνεται στην προώθηση της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς στις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ελλάδα), Χάσκοβο, Κίρτζαλι και Σμόλιαν (Βουλγαρία) και στοχεύει στη βελτίωση της ελκυστικότητας της τουριστικής δραστηριότητας της περιοχής, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες για την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς ολόκληρης της περιοχής.


Η εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα θα συμπεριλαμβάνει πλούσιο τουριστικό περιεχόμενο κυρίως για αξιοθέατα πολιτιστικού ενδιαφέροντος της διασυνοριακής περιοχής, χωρίς να αποκλείονται σημεία που αναδεικνύουν τον περιβαλλοντικό, θρησκευτικό, ιαματικό, συνεδριακό και αθλητικό τουρισμό.


Μέσω της εφαρμογής θα είναι εφικτή η ψηφιακή ξενάγηση με εύχρηστη διαδραστική πλοήγηση στο χώρο των σημείων ενδιαφέροντος, ημερολόγιο πολιτιστικών εκδηλώσεων και άλλες λειτουργίες.


Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου έχουν συλλεχθεί 500 σημεία, κυρίως πολιτιστικού ενδιαφέροντος και στόχος της Ομάδας Διαχείρισης του Έργου είναι αυτά τα σημεία να είναι μόνο τα αρχικά δεδομένα που θα περιέχει ο πολυμεσικός ψηφιακός οδηγός.


Κατά την περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας της εφαρμογής θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο που θα απευθύνεται σε φορείς σχετικούς με τον τουρισμό, ούτως ώστε να εξοικειωθούν με το διαχειριστικό περιβάλλον της εφαρμογής.


Αυτό θα δημιουργήσει μια διαρκώς επικαιροποιημένη κοινή βάση τουριστικού αποθέματος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διασφαλίζοντας την αξιοπιστία της εφαρμογής και τη διαχρονικότητα της. Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά το σχεδιασμό της βάσης έχει προβλεφθεί η δυνατότητα καταχώρησης πληροφοριών όπως καταλύματα, εστιατόρια, σύλλογοι, όμιλοι κ.ά., επιτρέποντας την εφαρμογή να λειτουργήσει μετά την λήξη του έργου ως ολοκληρωμένος τουριστικός οδηγός.


Ο χρήστης μπορεί να μεταφορτώνει δωρεάν την εφαρμογή του ψηφιακού πολυμεσικού οδηγού από τις καθιερωμένες αγορές εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας (Apple app Store και Google Play) για συσκευές τύπου Apple iOS και Google Android ή ισοδύναμες, αντίστοιχα.


Ο κ. Πάρτσιας σημείωσε, ότι έχει ξεκινήσει η ανάπτυξη της εφαρμογής, αφού έχει γίνει πρώτα μια διαβούλευση με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς για την οριστικοποίηση της δομής της βάσης και την ανάλυση των απαιτήσεων και, όπως είπε,«εντός διμήνου θα μπούμε σε δοκιμαστική λειτουργία αξιοποιώντας την καλοκαιρινή περίοδο ως crash test της εφαρμογής».


(φωτογραφία αρχείου)


newsbeast
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.