Ξεχάστε το Bitcoin, έρχεται το CoinYe

0

Το νέο ηλεκτρονικό νόμισμα είναι εμπνευσμένο από τον Kanye West!

Αν χάσατε όλο τον σάλο και τον κακό χαμό που έγινε το 2013 με τα κρυπτο-νομίσματα, όπως το Bitcoin και το Dogecoin, έχετε μια νέα ευκαιρία να κάνετε τα πράγματα σωστά το 2014.


Ο κόσμος είναι λοιπόν έτοιμος να καλωσορίσει το CoinYe (West), το νέο ανώνυμο ψηφιακό νόμισμα που κυκλοφόρησε στις 7 Ιανουαρίου και οι δημιουργοί του το θέλουν να είναι το «κρυπτο-νόμισμα για τις μάζες»!


Η άμεση αναφορά ωστόσο του CoinYe στον περίφημο χιπχοπά Kanye West σε κάνει να αναρωτιέσαι αν ο μουσικός έχει σχέση με το περιθωριακό ηλεκτρονικό συνάλλαγμα;


Η απάντηση είναι φυσικά όχι! Οι εμπνευστές του CoinYe τρολάρουν απλά τον ράπερ, γι’ αυτό και παραμένουν ανώνυμοι, για να αποφύγουν τις μηνύσεις που πέσουν στα σίγουρα βροχή. Προσπάθησαν πάντως μέσω Twitter να τον προσεγγίσουν ως επενδυτή του καινοτόμου εγχειρήματος, ματαίως ωστόσο.
Οι προγραμματιστές-δημιουργοί του εικονικού συναλλάγματος χρησιμοποίησαν για το δικό τους νόμισμα τον ανοιχτό κώδικα του Bitcoin, αν και ισχυρίζονται ότι η χρήση του CoinYe θα είναι σαφώς ευκολότερη, γι’ αυτό και το σλόγκαν τους «cryptocurrency for the masses».


Κι ενώ η όλη απόπειρα μπορεί να είναι κάλλιστα ένα σοφιστικέ αστείο (ή ένα σχόλιο για τον τρόπο που λειτουργεί η μουσική βιομηχανία), το λανσάρισμα ενός νέου ηλεκτρονικού νομίσματος είναι πλέον σχετικά εύκολη υπόθεση, μιας και ο ανοιχτός κώδικας του Bitcoin είναι πλέον ελεύθερος στο ίντερνετ.
Κι ενώ πολλά ακόμα ηλεκτρονικά νομίσματα έχουν κυκλοφορήσει, όλα τους βασισμένα στο Bitcoin (Litecoin, Namecoin κ.λπ.), ελάχιστα έχουν αποκτήσει τη φήμη του CoinYe πριν καν ντεμπουτάρει στο ίντερνετ!


newsbeast
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.