Διαγωνισμός προγραμματιστών για λύση στο κυκλοφοριακό

0

Προγραμματιστές από όλο τον κόσμο καλούνται να δημιουργήσουν εφαρμογές

Η Ford θα επεκτείνει σε όλο τον κόσμο τον καινοτόμο διαγωνισμό Traffic Tamer App Challenge που παρέχει στους προγραμματιστές πρόσβαση σε πληροφορίες από τα Ford οχήματά τους για τη δημιουργία εφαρμογών που θα συμβάλλουν στην ανακούφιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.


Το πρόγραμμα ενθαρρύνει τους προγραμματιστές να αξιοποιούν άριστα τις πληροφορίες από τους υπολογιστές ταξιδιού μέσω της παγκοσμίως πρώτης ερευνητικής πλατφόρμας της Ford OpenXC.


Η OpenXC παρέχει στους προγραμματιστές πρόσβαση σε περισσότερες από 20 διαφορετικές ροές δεδομένων, που περιλαμβάνουν τα πάντα, από συντεταγμένες GPS μέχρι την κατάσταση λειτουργίας των καθαριστήρων και προβολέων. Οι πληροφορίες μπορούν να αξιοποιηθούν από εφαρμογές ώστε να παρέχουν στους οδηγούς ή σε προσεχή με αυτοματοποιημένες λειτουργίες οχήματα μία πολύ ακριβή και λεπτομερή εικόνα των κυκλοφοριακών, οδικών και καιρικών συνθηκών στο πλαίσιο ενός δικτύου συνδεδεμένων οχημάτων.


Το Traffic Tamer App Challenge λανσαρίστηκε για πρώτη φορά πέρσι στο Λονδίνο και ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 18 Μαΐου και θα βραβευθεί 7.300 ευρώ. Η Ford ανακοίνωσε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής τηλεφωνίας ότι παρόμοιοι, ανοιχτοί διαγωνισμοί καινοτομίας θα λανσαριστούν σε πέντε πόλεις σε Ασία, Αφρική, Β. Αμερική, Ν. Αμερική και πάλι στην Ευρώπη. Οι ακριβείς τοποθεσίες θα ανακοινωθούν αργότερα.


Μελλοντικά, οι προκλήσεις θα συνεχιστούν σε περισσότερους τομείς, από την ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού για smartphones και κινητές συσκευές, μέχρι τη δημιουργία ειδικού εξοπλισμού όπως το , το οποίο προσφέρει απτικό feedback για το πότε ο οδηγός πρέπει να αλλάξει ταχύτητα μέσω ελαφράς δόνησης του επιλογέα.


newsbeast
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.