$350 εκατ. χάθηκαν από το Mt. Gox. Ήρθε το τέλος του Bitcoin;

0

Mt. Gox


744.408 bitcoins, ήτοι $350 εκατομμύρια με την τελευταία ισοτιμία, χάθηκαν από το Mt. Gox
, η μεγαλύτερη ιστοσελίδα συναλλαγής bitcoin στον κόσμο, μετά από μια πετυχημένη πολυετή προσπάθεια παραβίασης των συστημάτων ασφαλείας που πέρασε απαρατήρητη από την εταιρεία.

Το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin περνάει όπως φαίνεται μια κρίση επιβεβαιώνοντας τις φοβίες αυτών που ήταν ανέκαθεν λίγο επιφυλακτικοί απέναντί του. Το Mt. Gox παραμένει ανενεργό από την Δευτέρα χωρίς τη δυνατότητα πραγματοποίησης συναλλαγών. Παράλληλα, η τιμή του Bitcoin έχει κατακρημνιστεί στα $500 στο ανταγωνιστικό BitStamp της Σλοβενίας μετά την μέγιστη τιμή των $1100 στην οποία είχε ανέλθει τον περασμένο Δεκέμβριο!

Το τι πραγματικά συνέβη στο Mt. Gox παραμένει επίσημα άγνωστο. Ανεπίσημα κυκλοφορεί ένα έγγραφο με την ονομασία ‘Crisis Strategy Draft’ στο οποίο αναφέρεται η κλοπή των 744.408 bitcoins. Το έγγραφο περιλαμβάνει, μάλιστα, αναφορές σε ένα σχέδιο κλεισίματος του Mt. Gox και του ανοίγματος ενός νέου καταστήματος με διαφορετικό brand και διοίκηση ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του Bitcoin.

Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την αυθεντικότητα του εγγράφου αλλά τα γεγονότα φαίνεται να μιλούν από μόνα τους. Και το ερώτημα φυσικά γεννάται: Ήρθε το τέλος του Bitcoin ή μπορεί να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του κοινού;

[Εικόνα
]


techgear
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.