3 από τα καλύτερα GPS ρολόγια για υπαίθριες εξορμήσεις

0Η Άνοιξη πλησιάζει, ο καιρός βελτιώνεται και οι συνθήκες γίνονται ιδανικές για πεζοπορία, ποδήλατο, ορειβασία και άλλες παρεμφερείς δραστηριότητες. Επομένως, έρχεται η στιγμή που αρχίζουμε να σκεφτόμαστε ποιο θα είναι το επόμενο (ή το πρώτο για πολλούς) GPS ρολόι που θα μας βοηθήσει πραγματικά με ό,τι επιλέξουμε να ασχοληθούμε.

Ας δούμε παρακάτω 3 από τα καλύτερα GPS ρολόγια που μπορούμε να βρούμε στην αγορά:

Από τις κορυφαίες προτάσεις της Garmin με πολύ ανθεκτική κατασκευή (αντέχει σε ακραίες συνθήκες και βάθος 50m) και μεγάλη αυτονομία (50 ώρες με ενεργό GPS). Διαθέτει ματ οθόνη με πράσινο φωτισμό LED για μεγάλη ευκρίνεια τόσο στο φως της ημέρας, όσο και στο σκοτάδι. Ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους ασχολούνται με ελεύθερη πτώση (λειτουργία Jumpmaster).

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα προγραμματισμού και αποθήκευσης της πορείας, καθώς επίσης και να πλοηγείται αντίστροφα (TracBack) για να επιστρέψει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε. Φυσικά, δε λείπουν οι τεχνολογίες ANT+ και Bluetooth για επικοινωνία με smartphones ή άλλες συσκευές Garmin (π.χ. αισθητήρες θερμοκρασίας, action κάμερες).

Ακόμη, το Garmin tactix διαθέτει αλτίμετρο, βαρόμετρο, πυξίδα 3-αξόνων, τα οποία ρυθμίζονται σε πραγματικό χρόνο μαζί με την τοπική ώρα, χάριν στο υψηλής ευαισθησίας GPS. Προσθέστε την καταγραφή των προσωπικών επιδόσεων (απόσταση, ρυθμός βήματος, θερμίδες, καρδιακός παλμός) και ό,τι άλλο προσφέρει ένα σύγχρονο ρολόι (ξυπνητήρι, χρονόμετρο, πολλαπλές χρονικές ζώνες, αντίστροφη μέτρηση, ειδοποιήσεις με δόνηση κ.ά.) και έχετε μια ολοκληρωμένη πρόταση!

Μια αρκετά πιο όμορφη εμφανισιακά πρόταση από την εταιρεία, χωρίς να στερείται τίποτα σε ανθεκτικότητα (αντοχή σε βάθος 50m, λουράκι πολυουρεθάνης, αχάρακτο κρύσταλλο οθόνης) ή αυτονομία (50 ώρες με ενεργό GPS).

Το Garmin fenix απευθύνεται κυρίως σε ορειβάτες και προσφέρει τις ίδιες λειτουργίες με το Garmin tactix (με εξαίρεση το Jumpmaster), ενώ στερείται και της ματ οθόνης.

Το μοναδικό GPS ρολόι με τρομερά ανθεκτική κατασκευή, premium εμφάνιση και πληθώρα λειτουργιών (χιλιάδες διαθέσιμες εφαρμογές Suunto για προσθήκη νέων λειτουργιών) που σας προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε για outdoor εξορμήσεις και αθλήματα – πλοήγηση, ταχύτητα, καρδιακούς παλμούς, υψόμετρο, πρόβλεψη καιρικών συνθηκών και εξειδικευμένα χαρακτηριστικά για τρέξιμο, ποδηλασία και κολύμβηση.

Η κατασκευή του είναι ένας συνδυασμός από glass fiber και ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ είναι το μόνο ρολόι υπαίθριας χρήσης που διαθέτει αντιχαρακτικό γυαλί από κρύσταλλο ζαφείρι! Έτσι, είναι ανθεκτικό σε ακραίες συνθήκες και αδιάβροχο σε βάθος 100m, ενώ προσφέρει αυτονομία 16-50 ώρες με ενεργό GPS.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα προγραμματισμού, αποθήκευσης και αντίστροφης πορείας (λειτουργία findback), δυνατότητα ρύθμισης του χρόνου λήψης στίγματος GPS (ανά 1sec ή ανά 60sec), δυνατότητα διαμοιρασμού πληροφοριών με smartphones (τεχνολογίες ANT+ και Bluetooth) και δυνατότητα εγκατάστασης μέχρι και 50 εφαρμογών Suunto (δωρεάν).

Το Suunto Ambit 2 Sapphire παρέχει ενημέρωση αλτίμετρου, βαρόμετρου και πυξίδας σε πραγματικό χρόνο, και μάλιστα με μεγαλύτερη ακρίβεια αν ρυθμιστεί η λήψη στίγματος στο 1sec.


techgear
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.