Πως βρίζουμε στο Twitter σε 140 χαρακτήρες

0

Twitter


Μια νέα έρευνα που παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες ρίχνει φως σε ένα σημαντικό ερώτημα: Πόσο βρίζουμε στο Twitter; Εξετάζοντας δείγμα 51 εκατομμυρίων tweets στα Αγγλικά από 14 εκατομμύρια λογαριασμούς σε διάστημα ενός μήνα η απάντηση είναι λυτρωτική: Μπορούμε να συναγωνιστούμε άνετα το Wolf of Wall Street!

Οι ερευνητές βρήκαν ότι στο Twitter βρίζουμε πολύ, παραπάνω και από ότι στην πραγματική μας ζωή. «Κατά μέσο όρο ένα στα 13 tweets θα περιέχει τουλάχιστον μία κακιά λέξη», ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας. «Επειδή στα social media οι άνθρωποι δεν βλέπουν ο ένας τον άλλον μπορούν να πουν πράγματα που δεν θα έλεγαν στον πραγματικό κόσμο». Σύμφωνα με άλλες μελέτες το 0.5 με 0.7 τοις εκατό των λέξεων που λέμε στον πραγματικό κόσμο είναι βρισιές. Στο Twitter το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 1.15 τοις εκατό.

Οδηγούμαστε, λοιπόν, στο εξίσου σημαντικό ερώτημα: Ποια είναι η δημοφιλέστερη βρισιά;

Όπως πιθανόν μαντέψατε η λέξη fuck κυριαρχεί σε ποσοστό 34.73 τοις εκατό, ακολουθούμενη από τη λέξη shit (15.04 τοις εκατό), ass (14.48 τοις εκατό), bitch (10.34 τοις εκατό), nigga (9.68% τοις εκατό, hell (4.46 τοις εκατό), whore (1.82 τοις εκατό), dick (1.67 τοις εκατό), piss (1.53 τοις εκατό) και pussy (1.16 τοις εκατό).

Μην απελπίζεστε, όμως. Το φαινόμενο δεν είναι και τόσο κακό. «Οι βρισιές είναι ένα μέσο έκφρασης συναισθήματος…είναι ένα ουσιαστικό θέμα για την κατανόηση της γλώσσας». Εξάλλου δεν χρησιμοποιούνται όλες οι βρισιές με κακόβουλο τρόπο. Για παράδειγμα η φράση ‘I fucking love you’ έχει ένα θετικό αντίκτυπο στο άτομο στο οποίο απευθύνεται. Η πλειοψηφία, βέβαια, – ας μην γελιόμαστε – αντιπροσωπεύει αρνητικά συναισθήματα.

Τι άλλο βρήκε η έρευνα;

  • Οι άνθρωποι βρίζουν περισσότερο καθώς περνά η μέρα φτάνοντας μια μέγιστη περίοδο στις 12 με 1.30 το βράδυ.
  • Οι Δευτέρες, Τρίτες και Τετάρτες είναι οι μέρες με την μεγαλύτερη «έμπνευση».
  • Άνδρες και γυναίκες βρίζουν περίπου το ίδιο.
  • Θα σε βρίσκουν λιγότερο αν είσαι διάσημος από το αν είσαι ένας «κοινός θνητός».[via
]


techgear
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.