Τρόποι προστασίας παιδιών στο Internet

2

Πολλοί γονείς ρωτάνε πως μπορούν να προστατέψουν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια που αυτά ασχολούνται με το Internet. Πρόσφατα μία μητέρα έλεγε πως ανησυχούσε για το ότι τα παιδιά της ξοδεύουν πολύ χρόνο σε sites όπως Orkut, MySpace και Facebook. Οι ανησυχίες της δεν αφορούσαν τον χαμένο χρόνο αλλά τις δραστηριότητες των παιδιών καθώς δεν ήξερε με ποιους επικοινωνούσαν και αν αντάλλασαν προσωπικές πληροφορίες. Έπειτα από αρκετές αναφορές που έγιναν στον τύπο για την επικινδυνότητα του Orkut η μητέρα αποφάσισε να κλειδώσει μερικά sites στον υπολογιστή των παιδιών της.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η μητέρα δεν γνώριζε για λογισμικό γονικού ελέγχου όπως το Net Nanny ή το Norton Internet Security, ενώ επιπλέον αυτά κοστίζουν χρήματα. Πριν αποφασίσετε να μπλοκάρετε κάποιες διευθύνσεις (κάτι στο οποίο θα αντιτεθούν τα παιδιά σας), δοκιμάστε μερικά πράγματα:

Ενημερώστε και επιμορφώστε τα παιδιά σας για τους κίνδυνους που υπάρχουν με το να μοιράζονται πληροφορίες με ξένους. Τα μέλη της οικογένειας θα πρέπει να συζητούν για την ασφάλεια και την εμπιστευτικότητα των δεδομένων στο web. Μπορείτε να τοποθετήσετε τον υπολογιστή σε περιοχή όπου θα μπορείτε εύκολα να ελέγχετε την οθόνη ώστε να έχετε μία ιδέα για το τι κάνουν τα παιδιά σας και ποια site επισκέπτονται συχνότερα. Επιπλέον, το Orkut είναι social δίκτυο που σημαίνει ότι εύκολα μπορεί κάποιος να δει ποια είναι η λίστα με τους φίλους του παιδιού σας καθώς και τι δεδομένα έχουν ανταλλαχθεί.

Τέλος για να μπλοκάρετε συγκεκριμένα sites σε υπολογιστή με Windows χωρίς να πληρώσετε χρήματα, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία.

  • Έναρξη – Εκτέλεση
  • Γράψτε notepad c:\windows\system32\drivers\etc\hosts
  • Πηγαίνετε στην τελευταία γραμμή και προσθέστε:

127.0.0.1 orkut.com
127.0.0.1 facebook.com
127.0.0.1 myspace.com

  • Σώστε το αρχείο και κλείστε το notepad


Μπορείτε να μπλοκάρετε όσα site θέλετε με την παραπάνω τεχνική. Αν θέλετε αργότερα να άρετε τον περιορισμό, απλά σβήνετε την κατάλληλη γραμμή με την ίδια διαδικασία. Να ξέρετε όμως ότι συνήθως τα παιδιά σας είναι πολύ έξυπνα…


Πηγή

Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια

  1. γιωργος says:

    αυτο δουλευει και στον μοζιλα ή μονο σε ΙΕ?

  2. Γιάννης says:

    Στα windows 7 δεν με αφήνει να κάνω αλλαγές στο αρχείο host και μου προτείνει να το αποθηκεύσω ως .txt στα έγγραφα μου. Κάνω αυτό που μου προτείνει αλλά δυστυχώς δεν δουλεύει.

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.