Κρατήστε σημειώσεις με το Gmail

0

Είναι γενικά γνωστό ότι η δημοφιλής υπηρεσία παροχής email της Google, περιλαμβάνει πολλές και εξαιρετικές δυνατότητες. Θα δούμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το gmail ως σημειωματάριο με δυνατότητες αναζήτησης.

Τρόπος 1

1. Δημιουργούμε μία νέα επαφή (Contacts create contacts) με όνομα notes και διεύθυνση email το onoma+notes at gmail.com
Όπου onoma βάλτε το username που έχετε στο gmail, όπου at βάλτε το παπάκι

2. Δημιουργούμε μία νέα ετικέτα (Labels edit labels – Create a new label) με όνομα notes

3. Δημιουργούμε ένα νέο φίλτρο (Settings – Filter – Create a new filter). Στο πεδίο To: γράφουμε: onoma+notes at gmail.com και πατάμε Next step

4. Στην επόμενη οθόνη τσεκάρουμε το Skip the inbox (archive it) προκειμένου να μην εμφανίζεται το μήνυμα στα εισερχόμενα email. Τέλος τσεκάρουμε το Apply the labes, επιλέγουμε το notes και πατάμε create filter.

Αυτό ήταν. Τώρα δοκιμάστε να στείλετε ένα mail με παραλήπτη τον “notes”. Αμέσως το mail θα αρχειοθετηθεί και θα μπορείτε να το δείτε μόνο από την ετικέτα notes που εμφανίζεται αριστερά.

Το αρνητικό σημείο της διαδικασίας αυτής είναι ότι δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις σημειώσεις, μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε πάντα το Reply όσες φορές θέλετε.

Τρόπος 2

Ο δεύτερος τρόπος είναι πολύ πιο απλός. Δημιουργείτε ένα mail με τις σημειώσεις σας χωρίς να συμπληρώσετε παραλήπτη. Δίνεται ένα θέμα και μετά πατάτε Save Now. Αυτό θα αποθηκευτεί στο Draft. Έτσι θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον φάκελο Draft ως σημειωματάριο. Δεν ενδείκνυται γι αυτούς που χρησιμοποιούν τον εν λόγω φάκελο για άλλους λόγους.

Άλλες υπηρεσίες

Σε περίπτωση που θέλετε μία πιο επαγγελματική λύση μπορείτε να δοκιμάσετε τη δωρεάν υπηρεσία webasyst.net. Δημιουργώντας έναν λογαριασμό, έχετε μία διεύθυνση onoma.webasyst.net όπου μπορείτε να κρατάτε σημειώσεις σε διάφορους φακέλους, ενώ υπάρχουν και άλλες χρήσιμες λειτουργίες.

Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.