Νέα υπηρεσία ασφαλείας στο Twitter

0

Στόχος η αποτροπή επιθέσεων χάκερ

Την εισαγωγή αυστηρότερων μέτρων προστασίας των λογαριασμών των χρηστών, ανακοίνωσε το Twitter, μετά τις επιτυχημένες επιθέσεις χάκερ που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα.


Συγκεκριμένα, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο προχώρησε στην εισαγωγή της επιβεβαίωσης μέσω κινητού τηλεφώνου («two-factor authentication»), που επικυρώνει την ταυτότητα του χρήστη.


Με την ενεργοποίηση της νέας υπηρεσίας ασφαλείας, σε κάθε προσπάθεια σύνδεσης από μια νέα συσκευή, θα απαιτείται η εισαγωγή ενός κωδικού, ο οποίος θα αποστέλλεται στο κινητό τηλέφωνο που ο χρήστης έχει ήδη καταχωρήσει. Ο κωδικός θα αποστέλλεται με γραπτό μήνυμα.


Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας είναι προαιρετική και γίνεται μέσα από τις ρυθμίσεις του προφίλ του χρήστη, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.
Η νέα υπηρεσία ασφαλείας έρχεται μετά από διαδοχικά πλήγματα που δέχτηκε το κοινωνικό δίκτυο, με λογαριασμούς γνωστών ΜΜΕ να παραβιάζονται από ΄χάκερ.


«Καθημερινά, ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων συνδέονται με το Twitter. Συνήθως, εισέρχονται στο δίκτυο οι πραγματικοί κάτοχοι των διαδικτυακών λογαριασμών του Twitter. Ωστόσο, έχουν παρατηρηθεί περιστασιακά φαινόμενα εισόδου μη εγγεγραμμένων χρηστών σε λογαριασμούς εγγεγραμμένων μελών» δήλωσε ο Τζιμ Ο’ Λίρι του τομέα ασφάλειας του Twitter


newsbeast
Blog Widget by LinkWithin

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.