Αποστολή και διαμοιρασμός μεγάλων αρχείων μέσω Internet

2

Αν θέλετε να στείλετε και να μοιραστείτε μεγάλα αρχεία μέσω Internet, υπάρχουν γενικά δύο κατηγορίες επιλογών. Η πρώτη είναι μέσω email και η δεύτερη με ανέβασμα σε κάποιον server. Ας δούμε τις βασικές τεχνικές.

1. Αποστολή μεγάλων αρχείων μέσω Email

To Gmail δεν μπορεί να διαχειριστεί συνημμένα αρχεία πάνω από 25MB. Αλλά το Hotmail μετά από μία πρόσφατη αναβάθμιση επιτρέπει emails έως και 10GB! Αλλά το όριο για ένα αρχείο μόνο είναι στα 50MB.
Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα όπως το HJ-Split ώστε να σπάσετε το αρχείο σας σε μικρότερα των 50MB και να τα στείλετε όλα με ένα email. Προσοχή. Ο παραλήπτης θα πρέπει να έχει Hotmail λογαριασμό, καθώς οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία δεν θα δεχτεί το email λόγω μεγέθους.

2.Αποστολή αρχείων χωρίς τη χρήση Email

Μία από τις καλύτερες επιλογές για τον διαμοιρασμό αρχείων είναι το Dropbox. Αφού το εγκαταστήσετε (σε Windows, Mac ή Linux) μπορείτε να ανεβάσετε οποιοδήποτε αρχείο. Το μόνο όριο είναι τα 2GB στους δωρεάν λογαριασμούς. Επίσης αν δεν θέλετε να το εγκαταστήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το web περιβάλλον που προσφέρει, αλλά σε αυτή τη περίπτωση το όριο είναι 300MB ανά αρχείο.

Επίσης μπορείτε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Docs, που επιτρέπει ανέβασμα οποιουδήποτε τύπου αρχείων έως 250MB. Στους δωρεάν λογαριασμούς υπάρχει περιορισμός χώρου 1GB για αρχεία που δεν ανήκουν στο Google Docs αλλά μπορείτε να αγοράσετε περισσότερα σε πολύ λογική τιμή.

Σε αντίθεση με υπηρεσίες FTP, τα Google Docs και το Dropbox δεν υποστηρίζουν συνέχιση του download σε περίπτωση που για κάποιο λόγο χαθεί η σύνδεση στο Internet. Το SkyDrive που ανήκει στην οικογένεια Windows Live μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα. Η υπηρεσία προσφέρει 25GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου με τα ξεχωριστά αρχεία να μπορούν να φτάσουν έως τα 50MB το καθένα.

3.Αποστολή αρχείων χωρίς εγγραφή

Τέλος, αν ψάχνετε για κάτι γρήγορο και εύκολο που δεν χρειάζεται καν εγγραφή, δοκιμάστε το YouSendIt ή το WeTransfer. Απλά ανεβάστε το αρχείο μέσω του browser σας και δώστε το email του παραλήπτη, ο οποίος θα λάβει ένα link. Το WeTransfer επιτρέπει έως 2GB μέγιστο όριο αρχείο, ενώ το YouSendit επιτρέπει 100MB στην δωρεάν του έκδοση.

[digitalinspiration]

Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο

© 2005-2013 DigitalNews. All rights reserved.